“Anti-Semitismul a fost în carantină; acum s-a întors” (Times of Israel)

The Times of Israel a publicat noul meu articol “Anti-Semitismul a fost în carantină; acum s-a întors

 

Cu câteva zile în urmă, The New York Times scria în legătură cu vizita secretarului de stat Pompeo în Israel, că există o „aluzie subțire, voalată despre un sâmbure de dispută între Israel și Statele Unite” cu privire la China. Următorul COVID-19 va fi oribil pentru evrei și pentru Israel.

Dacă anul trecut a cunoscut un număr record de incidente antisemite în întreaga lume, anul acesta, furia și angoasa din cauza stresului cauzat de pandemie se vor ȋntoarce împotriva Israelului și a evreilor.

Nu este o coincidență faptul că Israelul se află blocat, împotriva voinței sale, între China și SUA și i se cere să aleagă de ce parte vrea să fie. Cele două superputeri atribuie Israelului puterea, pe care oamenii săi nu simt că o au. Chiar contează ce decide o țară minusculă ca Israelul? În mod clar, pentru China și America, contează.

Într-un fel sau altul, presiunea asupra Israelului și a evreilor din întreaga lume va crește – politic, social, economic și în sens militar.

Într-un fel sau altul, singura alegere corectă, pe care Israelul o poate face, este ca poporul său să se unească între ei.

În prezent, când israelienii și evreii deopotrivă stabilesc noi recorduri de ură interioară în fiecare zi, lumea stabilește noi recorduri de ură ȋmpotriva Israelului și a evreilor. Așa cum am arătat în cărțile mele, Ca un mănunchi de trestii “De ce unitatea și garanția reciprocă sunt apelul la ordinea zilei” și Alegerea evreiască: unitate sau antisemitism “Există o corelație clară între solidaritatea internă sau lipsa acesteia, în interiorul poporului Israel și intensificarea sau scăderea antisemitismului”.

Unitatea este cheia pentru rezolvarea tuturor problemelor din Israel. Unitatea este, de asemenea, cheia pentru rezolvarea problemelor lumii, dar lumea se uită spre Israel ca exemplu. Lumea nu o va face, ȋnainte ca Israelul să înceapă să se unească. Din acest motiv, atât timp cât Israel va da un exemplu de bâlbâială și ură internă, va obține exact aceeași atitudine din lume. Când oamenii săi își vor schimba atitudinea unul față de celălalt, lumea își va schimba atitudinea față de ei.

Evreimea americană în mare dificultate

Situația evreilor din SUA nu a fost niciodată mai rea. Mulți, de pe ambele părți ale hărții politice sunt bănuitori cu ei și îi învinovățesc pentru multe, dacă nu chiar pentru numeroasele situații rele din America.
Boala coronavirusului nu a ajutat starea evreimii americane și mulți americani dau vina pe evrei pentru că au adus sau răspândit pandemia în țară. Istoria este plină de evrei blamați că au transmis boli, iar consecințele acestor acuze au fost întotdeauna catastrofale. Se pare că ne îndreptăm spre o altă astfel de calomnie. Dar de data aceasta, nu vor mai avea unde să fugă, pandemia afectând întreaga lume, la fel și sentimentele antisemite pe care le agită.

De fapt, în ciuda existenței Israelului, statul evreilor astăzi, este în multe feluri, mai rău decât a fost înainte de al doilea război mondial. Israelul nu este autosuficient și poate fi pus cu ușurință ȋn carantină impusă internațional. Evreii din întreaga lume simt intensificarea antisemitismului în țările lor, și se pare că nu este nicăieri loc unde să plece.

La sfârșitul anilor 1930, SUA, Canada, Australia și Europa au fost toate diplomate în declinarea lor de a lua refugiați evrei din Germania și Austria. Când valul pe care îl vedem acum va deveni la fel de rău ca în Germania, aceste țări vor fi la fel de active ca naziștii în eforturile lor de a-i alunga pe evrei din mijlocul lor.

Putem crede că nu există nicio legătură între COVID-19 și antisemitism, dar într-adevăr există.

Nu numai că antisemiții dau vina pe evrei pentru aceasta plagă. Virusul ne-a arătat că suntem cu toții într-o singură barcă. După cum a spus guvernatorul NY, Andrew Cuomo, „O infecție oriunde ȋn lume, este o infecție pretutindeni”. Aceasta înseamnă că numai acțiunea comună poate învinge virusul. Dar, în loc să împărtășească resurse și informații, în eforturi comune, tensiunile internaționale cresc, în timp ce țările au nevoie de orice, de la PPE până la crearea unui vaccin. În cele din urmă, evreii vor fi învinuiți că au creat virusul, că l-au răspândit și că au provocat suferințele oamenilor. Se întâmplă deja. Când aceste zvonuri prind rădăcini, ele pot deveni un punct de cataclism în istoria noastră.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: