“Campania celor mai mari reţele de socializare împotriva antisemitismului, este o simplă amăgire” (Times Of Israel)

The Times of Israel a publicat noul meu articol “Campania celor mai mari reţele de socializare împotriva antisemitismului, este o simplă amăgire

O ştire din Times of Israel a anunţat recent în mod festiv: „YouTube elimină canalul Nation of Islam al lui Louis Farrakhan”. Potrivit ştirii, YouTube a anunțat că are „politici stricte care interzic discursurile de ură pe YouTube și [vor] închide orice canal care încalcă în mod repetat sau flagrant aceste politici”. Două rânduri mai jos, totuși, puteți citit că „Unele postări individuale ale membrilor Nation of Islam sunt încă active, cu zeci de mii de adepți”. Ar fi interesant să cunoaștem definiția YouTube a „politicilor stricte”.

Un alt titlu festiv, de data aceasta pe CNN Business, a anunțat că „Facebook va interzice postările de negare a Holocaustului în temeiul politicii de discurs de ură”. Potrivit raportului, Facebook a decis interdicția din cauza „creșterii bine documentate a antisemitismului și a nivelului alarmant de ignoranță cu privire la Holocaust”. Mă întreb ce a declanșat această răsucire a politicii lor, deoarece, în urmă cu două luni, The Guardian a raportat că Institutul pentru Dialog Strategic (ISD) a constatat că „algoritmul Facebook„ promovează activ ”conținutul negării Holocaustului”.

Este limpede, că acest ton de „preocupare cu privire la antisemitism” nu este credibil. Cu trei săptămâni înainte de alegeri, singurul motiv care ar face ca platformele de socializare să proclame că ia măsuri pentru a reduce antisemitismul este dorința lor de a acţiona sigur. În opinia mea, ei consideră că președintele Trump are șanse reale de a fi reales și își adaptează politicile la acest scenariu. Pe scurt, campania lor împotriva antisemitismului nu este altceva decât vorbă goală.

Cu toate acestea, pentru evrei, politicile mediilor de socializare nu fac nicio diferență. Nu împiedică antisemitismul orice ar fi. Antisemitismul provine din nucleul naturii umane, dintr-o simţire profundă a non-evreilor, că evreii sunt diferiți de orice altă națiune. Acuzațiile lor că evreii controlează mass-media, băncile, guvernul și le manipulează în avantajul lor și împotriva altor credințe, vorbește despre puterea pe care neevreii o atribuie evreilor. Acuzația lor că evreii provoacă toate războaiele și toate necazurile din lume este de fapt o recunoaștere a faptului că ei cred că evreii au puterea de a pune capăt războaielor și necazurilor din lume.

Și, deși evreii nu știu asta, ei au cheia pentru a pune capăt tuturor necazurilor. Evreii nu au nevoie de interdicții pe rețelele de socializare pentru a reduce ura împotriva lor. Tot ce le trebuie este să nu se mai urască unii pe alții și lumea nu îi va mai urî.

Evreii sunt întotdeauna în centrul atenției. Lumea invidiază Israelul pentru puterea sa militară și progresul tehnologic și îi invidiază pe evreii din diaspora pentru că sunt mai bogați decât alte comunități. Banii, armele și tehnologia de vârf nu aduc evreilor niciun punct în ochii lumii. Dimpotrivă, ele sporesc ura împotriva lor, întrucât lumea nu așteaptă asta.

Lumea îi privește atât de atent pe evrei, deoarece are nevoie de un mod de a se conecta, de a pune capăt conflictelor, de a se ridica deasupra urii, de a se salva de autodistrugere. Și numai evreii, care au inventat deviza „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”, pot arăta calea – prin exemplul personal.

Printre laureații Premiului Nobel din acest an sunt trei evrei. Nimeni nu va fi recunoscător evreilor pentru acest lucru. Dar dacă evreii ar face pace între ei, între democrați și evreii republicani, între evrei askenazi și sefarzi, între evreii ortodocși și laici, asta ar fi ceva ce lumea ar aprecia.

De-a lungul vremurilor, liderii evrei au declarat că unitatea evreiască este singura noastră cale de a scăpa de persecuție. Până acum, cuvintele lor nu au găsit ascultători și ura crește atât în rândul evreilor, cât și în fața evreilor. Dacă noi, poporul evreu, dorim să evităm un alt Holocaust, ar trebui să începem să fim atenți la înțelepții noștri de-a lungul veacurilor și la apelul de pace al lumii, mai întâi între noi și apoi în întreaga lume.

Pentru o explicație mai elaborată despre rădăcina și soluția antisemitismului, consultați cartea mea,”Alegerea evreiasca: Unitate sau Anti-Semitism

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed