“Ce înseamnă pentru evrei intoleranța” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinCe înseamnă pentru evrei intoleranța

16 noiembrie este Ziua Internațională a Toleranței. Dacă mi s-ar cere să dau un titlu potrivit anului 2020, l-aș numi anul intoleranței. Dar nu o voi face, deoarece știu că mâine vom fi și mai intoleranți. Mulți oameni au considerat că alegerile prezidențiale din 2016 au fost cele mai urâte din istorie. După cum putem vedea deja, nu este nimic în comparație cu 2020. În 2024, chiar putem fi siguri că vor avea loc alegeri, cu atât mai puțin alegeri oneste și libere?

Într-un moment în care toată lumea are nevoie de toleranță și unitate, evreii nu se pot angaja în altceva decât să stabilească și să hrănească exact aceste două valori. Orice altceva fac, este împotriva lor și, dacă nu o pot vedea acum, o vor vedea foarte curând. Dar dacă așteaptă până când văd că gândirea lor nu mai este pe calea corectă, va fi prea târziu pentru a evita suferința. Judecând după fanatismul și răzbunarea, care ies la suprafață cu cinism, nu cred că oamenii chiar mai apreciază democrația. Tot ce își doresc este ca oamenii să fie ca ei și, dacă nu sunt, nu ar trebui să existe.

Tensiunile dintre cele două părți din America doar vor crește. Nici o parte nu va lăsa abuzurile deoparte. Dar acest război civil nu se va încheia ca primul. În acesta, există implicați evrei în toate acestea și, așa cum s-a întâmplat întotdeauna atunci când este vorba despre evrei, părțile vor ajunge la concluzia că este vina evreilor și va dezlănțui iadul asupra lor.

S-ar cere ca evreii să fie factorul unificator. Națiunea a inventat deviza „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” și „Ceea ce urăști, nu-i face aproapelui tău”. În schimb, evreii se numără printre liderii aflați spre marginea extremă, incitând și chiar cerând vărsarea de sânge aproape explicit. Când sângele este vărsat, vor fi învinuiți pentru el și ambele părți se vor uni împotriva lor.

Dacă evreii nu unesc lumea, lumea nu îi doreşte și îi consideră nu numai ca fiind de prisos, ci ca dăunători. Ce-i drept, dacă evreii incită părţile una împotriva celeilalte, atunci părțile au dreptate să îi urască. Într-un moment în care toată lumea are nevoie de toleranță și unitate, evreii nu se pot angaja în altceva decât să stabilească și să hrănească exact aceste două valori.

Orice altceva fac, funcționează împotriva lor și, dacă nu îl pot vedea acum, îl vor vedea foarte curând. Dar dacă așteaptă până când vor vedea că gândirea lor a deraiat, va fi prea târziu pentru a evita suferința.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: