„Cine ar fi mai bun pentru Israel, Trump sau Biden?” (Quora)

Michael Laitman, On Quora: „Cine ar fi mai bun pentru Israel, Trump sau Biden?

Înainte de a întreba cine ar fi un președinte SUA mai susținător pentru Israel, noi în Israel am fi înțelepți să ne întrebăm ce am făcut pentru a merita sprijinul unei superputeri mondiale.

Ce proiectăm asupra lumii? Dincolo de producția noastră tehnologică impresionantă, la ce contribuim? Și este tehnologia avansată ceea ce lumea are cu adevărat nevoie de la noi?

Astăzi, mediul global în care trăim se schimbă și, la fel, așteptările asupra Israelului se schimbă treptat. Dacă ne îndreptăm spre viitor, dacă vom dori să primim sprijin de la o superputere majoră sau de la oricine în această privință, va trebui să începem să acordăm o atenție mai atentă la ceea ce proiectăm și contribuim la lume și dacă aceasta este ceea ce lumea în cele din urmă are nevoie de la noi.

Suntem o națiune unică deoarece, spre deosebire de alte națiuni, nu avem o rădăcină biologică comună. Strămoșii noștri, care erau originari din clanuri și triburi diferite, s-au unit ca națiune sub o idee: să ne unim („să ne iubim aproapele ca pe tine însuți”) deasupra diviziunii („dragostea va acoperi toate crimele”), ceea ce ne-a acordat capacitatea de a proiectează o forță pozitivă către lume sau, cu alte cuvinte, să fie „o lumină pentru națiuni”.

După ce am trăit pentru o perioadă scurtă de timp susținând unificarea noastră „ca un singur om cu o inimă”, am pierdut curând conștientizarea acestei valori comune care ne-a legat pe toți împreună ca națiune. La fel, întrucât nu am reușit să ne ținem de o umbrelă reciprocă a iubirii mai presus de diferențele noastre, atunci diferențele noastre s-au bucurat în cele din urmă de noi și am devenit exilați: amândoi ne-am pierdut unificarea și un pământ al nostru.

Puși de antisemitism pe tot parcursul exilului, mulți dintre noi ne-am întâlnit în țara care avea să devină cunoscută sub numele de statul Israel și, după tragedia în masă a Holocaustului, majoritatea națiunilor au fost de acord cu înființarea sa.

Astăzi, în timp ce ne îndreptăm spre sfârșitul anului 2020, ne ridicăm după un deceniu de creștere a antisemitismului, atingând punctul culminant în 2019, cu cel mai înalt an înregistrat cu crime și amenințări antisemite în Statele Unite, Regatul Unit, Germania și Olanda. De asemenea, ne confruntăm cu un sentiment antisemit în creștere la nivel mondial îmbrăcat într-o retorică „critică a Israelului”, care a câștigat un sprijin considerabil diplomatic, academic și cultural, în mare parte datorită eforturilor mișcării BDS.

Dacă astăzi Organizația Națiunilor Unite ar trebui să ajungă la un vot majoritar de două treimi asupra stabilirii statului Israel, ar trece? Cu siguranță nu.

Trebuie să înțelegem rădăcina atitudinii negative față de poporul Israel din națiunile lumii. Atunci când o facem, atunci ne putem concentra asupra a ceea ce trebuie să facem pentru a inversa atitudinea negativă într-una pozitivă.

Sursa atitudinii negative a națiunilor față de noi se datorează eșecului nostru de a trăi la înălțimea a ceea ce ne-a făcut poporul Israel să înceapă cu: unitatea noastră („iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”) deasupra raţiunii („dragostea va acoperi toate crimele ”), care ne-a acordat capacitatea de a proiecta o forță pozitivă către lume (de a fi„ o lumină pentru națiuni ”).

Întrucât deceniul precedent a fost caracterizat de un antisemitism în creștere, care a atins apogeul în 2019 în multe țări, inclusiv în Statele Unite, o altă caracteristică a ultimului deceniu a fost aceea a crizei în curs de desfășurare: de la efectele crizei financiare care au șomaj în masă, executarea sechestrelor de locuințe, măsuri de austeritate în multe țări, proteste globale și viitoarele războaie din Orientul Mijlociu, norii cenușii constanți ai actelor teroriste, împușcături în masă și o creștere cu 9,17 la sută a dezastrelor naturale care lovesc planeta, precum și niveluri superioare de depresie, anxietate, stres, singurătate, diviziune socială și abuz de opiacee în Statele Unite decât în ​​vremurile anterioare. Pe scurt, după cum a arătat istoria, cum ar fi în timpul pandemiei de Moarte Neagră, care a dus la uciderea în masă a evreilor în toată Europa, sau înfrângerea Germaniei din Primul Război Mondial și depresia ulterioară, care au dus în cele din urmă la ascensiunea lui Hitler, a naziștilor și a Holocaustul – când apare criza, crește antisemitismul.

Prin urmare, cu experiența noastră divizivă actuală, cuplată cu crizele pe care omenirea le trăiește în continuare în întreaga lume, și mai ales în America, ne putem aștepta la tot mai mulți detractori care ne privesc critic. La fel, atitudinea următoarei administrații a Statelor Unite față de Israel ca fiind pozitivă sau negativă va depinde de faptul dacă ne actualizăm atitudinile față de celălalt pentru a deveni un popor mai unificat.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: