De ce lumea uraste evreii?

Intrebare: De ce lumea a urat intotdeauna evreii?

Raspuns: Pentru ca acest grup de oameni care a parasit Babilonul si a inceput sa se uneasca, a inteles si a fost de acord ca prin conexiune si unitate, ne reeducam pe noi insine si devenim ca natura, o natura care exista conform unei singure legi, legea conexiunii generale reciproce.

Conform Intelepciunii Cabala, corecta, buna apropiere reciproca intre oameni, deasupra tuturor diviziunilor si contradictiilor care ne separa, ii va determina sa se asemene cu legea generala a naturii, conexiunea reciproca. Aceasta conexiune reciproca este descoperita acum mai mult si mai mult, in lume si in societatea umana. Prin aparitia ei inlauntrul nostru, trezeste o perceptie complet diferita a lumii. Noi iesim la un nivel, care este in afara timpului, miscarii si spatiului, la alte straturi de atingere a naturii, care sunt mult mai adanci decat cele pe care le simtim cu cele cinci simturi fizice ale noastre.

Pentru prima data in viata, libertatea de alegere ne-a fost data in mainile noastre. Asta pentru ca toate cele 7 miliarde de oameni actioneaza conform unui program intrinsec. Dar, cand noi incepem sa studiem Intelepciunea Cabala, libertatea de alegere apare in noi, si noi incepem sa simtim ce este. Unicitatea Intelepciunii Cabala consta in schimbarea omului, oferandu-i un simt in plus, care il ajuta sa simta in ce fel de lume se afla cu adevarat. El incepe sa simta nu doar lumea si spatiul nostru mic, ci si urmatoarea dimensiune. Intelepciunea Cabala ridica pe om deasupra naturii lui egoiste.

Din Conferinta de presa, 11/03/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: