Deconectarea comunităților, partea a 5-a

Cel mai mare antisemit

Întrebare: În perioada de iluminare, acei evrei care s-au asimilat între alte popoare au devenit atei sau creștini și au început să urască evreii care au păstrat tradițiile și mai mult. Această ură încă există în statul Israel și este în creștere.

Cum este legată asimilarea și ura internă a evreilor de ura nejustificată?

Răspuns: O persoană care vrea să se despartă de rădăcina sa, dar își dă seama că nu o poate face, pentru că, evident, există forțe interioare ale naturii care nu-i vor permite să înceapă să se urască pe sine, pe oameni, pe principiul spiritual , creatorul.

Dar, în ciuda faptului că ar dori să se despartă complet de acest lucru și să devină un german obișnuit, un francez etc., nu poate reuși.

Se ivește în el o astfel de ură pentru oameni, pentru el însuși, pentru rădăcina lui, din care se vindecă. Acesta este motivul pentru care el devine cel mai mare antisemit.

Observație: ura nejustificată este o stare în care o persoană urăște să lucreze fără a plăti. Nu putem face o acțiune fără a primi plata pentru ea, combustibil, beneficiu pentru noi înșine – aceasta este natura noastră. Urăm calitatea însăși fără niciun motiv. Această calitate este dăruire, dragoste, unitate. Adică, urăsc inconștient acei oameni în care apare această calitate.

Comentariul meu: Acesta este motivul pentru care evreii angajați în diverse tipuri de științe, artă și mișcări sociale propagă antisemitismul acolo.

Întrebare: Ce trebuie făcut cu aceste contradicții? Războiul dintre evrei continuă. Există reformiști, ultra-ortodocși, atei, comuniști etc.

Răspuns: Toată lumea este gata să-l distrugă pe celălalt. Mai mult decât toţi  antisemiţii reuniţi, potrivit Cabalei, acest lucru este normal, deoarece evreii au cel mai mare egoism.

Observație: dar pe de altă parte, spuneți că trebuie să existe un fel de idee superioară mai presus de toate acestea, care să îi unească.

Comentariul meu: Pentru a face acest lucru, ei ar trebui să apeleze la Cabala sau Cabala ar trebui să se îndrepte spre ei.

Pentru mai multe despre acest subiect, citiți cărțile mele Like a Bundle of Reeds: why unity and mutual guarantee are today’s call of the hour, and The Jewish Choice: Unity or Anti-Semitism, Historical facts on anti-Semitism as a reflection of Jewish social discord.

Din „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” a KabTV, 8/12/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: