Evreii din America, partea 6

Deveniți o forță comună

Observație: Unul dintre cele mai importante evenimente din secolul al XX-lea pentru poporul nostru a fost Holocaustul evreilor europeni. Mulți istorici își pun întrebarea: „S-a făcut totul pentru a-i salva?”

Henry L Feingold, autor și profesor de istorie evreiască americană și studii despre Holocaust a scris multe despre motivul pentru care eforturile liderilor evrei americani au fost ineficiente, inclusiv un articol intitulat „A fost eșecul lor comunal? Câteva gânduri despre răspunsul evreilor americani la Holocaust ”, în care el scria:„ În timpul epocii Roosevelt, evreii americani erau mai activi politic decât oricând și își obținuseră un loc în administrația Roosevelt; dar pe tot parcursul crizei au rămas o comunitate împărțită, devastată de amărăciuni interne. Ce ar putea explica acest lucru? Oare legăturile dintre ei deveniseră atât de slabe încât nu puteau rezista în criză? ”

Cu toate acestea, există o opinie în lume că evreii, dimpotrivă, se ajută unii pe alții, rămân împreună. Dar citind dovezile istorice ale luptei lor constante, este greu de crezut în asta.

Răspunsul meu: Cu cât o națiune este mai dezvoltată, cu atât are mai multă ură până când începe să se corecteze. Această ură este inerentă naturii tocmai pentru a o transforma în conexiune și iubire.

Întrebare: Deci nu este vina nimănui? Dai vina pe natură?

Răspuns: Nu dau vina pe natură. Spun că acest lucru este inerent naturii în care nu există nici bine, nici rău. Și faptul că o persoană ia informații din natură și cum le folosește depinde de ea.

Ni se oferă o metodă de legătură numită Cabala, în care oamenii, apropiindu-se unul de altul, devin ca și cum ar fi un singur întreg. În acest caz, legătura dintre ele afectează restul lumii.

Dacă întreaga națiune evreiască ar încerca să se unească pe măsură ce cabaliștii încearcă să realizeze între ei, atunci în mod natural puterea lor de legătură, literalmente un gram din fiecare dintre ei, ar deveni o forță comună care afectează întreaga lume, iar națiunile lumii ar începe să se apropie unul de celălalt. Aceasta se numește „a fi o lumină pentru națiunile lumii”.

Din „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” KabTV, 18.11.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed