Evreii din America, partea 7

Asimilarea evreilor americani

Întrebare:  Cabala există de aproape 6.000 de ani. Există exemple că această tehnică funcționează și conectează oamenii?

Răspuns:  Nu există astfel de exemple, cu excepția unei scurte perioade, care include ieșirea din Egipt, 40 de ani de rătăcire în deșert și construirea Primului Templu. Asta e. De atunci, a existat doar destrămare, separare și, ca urmare, exilul evreilor.

Observaţie:  America evreiască de la sfârșitul secolului XX până la începutul secolului XXI se confruntă cu problema supraviețuirii sale. Pe de o parte, nimeni nu distruge fizic evreii. Pe de altă parte, este foarte dificil să vorbim despre un singur punct comun al evreilor americani.

Comentariul meu: În America, continuă. diviziunea foarte puternică Ortodocșii construiesc în jurul lor „ziduri” care îi separă de seculari. Evreii nereligioși încearcă să se amestece cu restul populației și să se asimileze printre ei. Și pot fi înțeleşi, pentru că nu văd în iudaism răspunsul la întrebările lor. Prin urmare, pentru ei nu are sens să se țină de principiile bunicilor lor. Ei sunt deja crescuţi diferit.

Firește, în viitorul apropiat, nu va mai rămâne nimic dintr-o America religioasă. Totul este atât de amestecat acolo încât, dacă nu ar fi antisemitii, din evrei nu ar mai fi rămas nimic de mult timp. Și nu știm ce urmează. Cel mai probabil, ortodocșii vor locui separate, în locuri care vor fi închise faţă de toată lumea.

Observaţie: Interesant este că se păstrează așa de mii de ani. Totuși, există o oarecare unitate între ei.

Comentariul meu: Aceasta nu este unitate, ci educație, prin care ei se conservă. Iar unitatea apare doar datorită presiunii globale din exterior, și a nevoii de a supraviețui.

Din KabTV „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel”, 18.11.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed