Evreii din America, partea 9

Pentru a preveni mișcarea către fascism

Observație: Evreii, care trăiesc în diferite țări, prosperă în acele locuri până la punctul în care discordia izbucnește între ei și antisemitismul se aprinde. Apoi se unesc din nou prin suferința care îi unește. Și apoi vine fascismul.

Marele cabalist din secolul al XX-lea, Baal HaSulam, crede că singura modalitate de a întrerupe nazismul este printr-o religie pe care el o numește altruism.

Se pare că evreii, ca națiune, sunt adversari naturali ai fascismului sub oricare dintre formele sale. Și simțind acest lucru în mod inconștient, toate formele de fascism sunt împotriva evreilor.

Baal HaSulam in ziarul Natiunea, scris în 1940, subliniază: „El [Karl Marx] credea că guvernarea proletariatului va fi pasul ulterior către guvernarea burgheză și, prin urmare, a stabilit că, prin negarea guvernului burghez, se va stabili unul proletariat imediat. Cu toate acestea, realitatea dovedește că pasul care a urmat ruinei actualului guvern este cel al naziștilor sau fascistilor ”.

Comentariul meu: Din păcate, vom vedea apariția fascismului în America, în toate țările dezvoltate și în țările capitaliste și semi-capitaliste în curs de dezvoltare. Aceasta este o lege a naturii. După un stat dezvoltat, societatea poate fie să-și dea seama că este necesar să-și schimbe ideologia, fie să continue linia fascismului.

Întrebare: Cu alte cuvinte, pentru a supraviețui, oamenii se îndreaptă catre naționalism? Vedem că partidele de dreapta și naționaliștii vin la putere în aproape toate țările europene.

Răspuns: Acest lucru va continua să se deterioreze până când metoda de conectare devine evidentă în lume.

Întrebare: Dacă acestea sunt legile naturii, atunci nimeni nu este de vină, nici religiile. Există o singură forță care generează toate aceste procese. Și noi, ca observatori, ar trebui să observăm toate acestea și să tragem concluziile corecte?

Răspuns: Nu. Putem avansa toate acestea, începând să ne unim pe baza adevăratei religii, știința Cabala.

Astfel, vom arăta întregii umanități că există o cale care îi conduce spre mântuire din propriul egoism. O cale care nu numai că ne face viața în această lume specială, ci dezvăluie și lumea superioară, adică structura societății bazată pe interconectare.

Din emisiunea KabTV „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel”, 18.11.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: