“Fiind un “obiectiv” evreu în administraţia Biden” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinFiind un “obiectiv” evreu în administraţia Biden

În timp ce multe medii evreiești salută proliferarea evreilor în administrația Biden, nu văd acest lucru ca pe ceva de care să fiu mândru. Pentru evreii americani nu este un motiv de optimism și, din perspectiva Israelului, aceasta nu este o veste bună.

Evreimea americană a muncit din greu pentru a ajunge acolo unde este. În prezent, deține funcții cheie nu numai în noua administrație. Ocupă funcții cheie atât în ​​administrațiile democratice cât și în cele republicane de mulți ani, deși nu la fel de vizibil ca în aceasta. Evreii americani dețin poziții-cheie nu numai în politică, ci și în afaceri, tehnologie înaltă, mass-media tradițională și social media, inclusiv desigur în marile companii de tehnologie care sunt în prezent atacate de republicani pentru tratamentul lor pretins părtinitor față de Donald Trump și susținătorii săi. Evreii americani sunt proeminenți în cultură, divertisment, știință, mediul academic, finanțe și în sistemul de justiție. Într-adevăr, ei sunt la apogeu.

Și ca întotdeauna cu evreii, după apogeu vine și punctul cel mai jos.

Antisemitismul a crescut în întreaga lume, cel puțin de la începutul secolului, iar SUA nu se află în spatele restului națiunilor. Zilele de glorie ale evreilor au fost anii 80 şi 90 ai secolului precedent, dar acele zile au dispărut și nu vor mai reveni. De aici înainte, va fi o alunecare lungă și dureroasă.

În ceea ce privește statul Israel, prezența atâtor evrei nu promite nimic. Dacă este ceva, prezice probleme. Când un evreu este la cârmă, de obicei creează probleme pentru Israel. Chiar dacă un evreu este pro Israel, el sau ea va ezita să o arate, de teamă să nu fie acuzat de dublă loialitate. Mai rău încă, evreii din poziții politice cheie tind să promoveze politici și decizii anti-Israel, pentru a-și demonstra „obiectivitatea” față de Israel.

Mai mult, este un adevăr trist că majoritatea evreilor americani sunt ostili față de statul Israel. De-a lungul anilor, prăpastia dintre evreii americani, statul Israel și israelieni s-a adâncit la multe niveluri. Israelienii și evreii americani nu sunt de acord cu probleme cheie, cum ar fi politica din Orientul Mijlociu, religia și chiar cu privire la definiția evreimii și a iudaismului. Din acest motiv, plasarea unui evreu într-o poziție politică cheie este cel mai probabil o veste proastă pentru Israel. Când există mai mult de o duzină de evrei în astfel de funcții, așa cum este cazul cu administrația nou venită, vestea proastă se înmulţeşte de zeci de ori.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: