Germanii legilor lui Moise, partea 3

Ura irațională pentru evrei 

Întrebare: Înainte de cel de-al doilea război mondial, au apărut noi mișcări sioniste: revizioniştii și Agenția Evreiască pentru Israel (HaSochnut HaYehudit L’Eretz Yisra’el), care erau în mare contradicție între ele.

Faptul este că naziștii au cooperat de bunăvoie cu sioniștii, în special cu Agenția Evreiască pentru Israel, unde Arlozorov era unul dintre membri.

Reviziștii, conduși de Jabotinsky, credeau că nu trebuie să încheie acorduri cu Germania nazistă, în timp ce Agenția Evreiască negocia cu aceasta, încercând să rezolve Problema Evreiască. Germania a dat chiar bani pentru mutarea evreilor din țară.

De ce au avut nemții o ură atât de neînțeleasă față de evrei, încât erau dispuși să plătească toate cheltuielile pentru a-i expulza din Germania? De ce i-a deranjat atât de mult acest 1% din populație?

Răspuns: Dar ce 1%! Nu se dizolvă în alte popoare. Dacă ai săpa în conducerea Germaniei naziste, ai găsi acolo mult sânge evreiesc.

Întrebare: Dar naziștii au fost foarte atenți în examinarea strămoșilor germani încă din 1600, încercând să afle dacă cineva din familie era evreu. Și dacă ar fi fost străbunică sau străbunic, atunci nu mai puteai rămâne în Germania. Era o nebunie absolută. De unde a venit asta?

Răspuns: Aceasta este lucrarea unei forțe spirituale; aici nu se poate face nimic.

Observație: Rezultă că a fost ceva mistic, ieșit din comun.

Comentariul meu: Așa a fost. Aceasta însoțește poporul evreu, deoarece este legat de forța spirituală a naturii.

Mulți ani, naziștii au încercat să scape de evrei în toate modurile posibile, fără a economisi niciun efort sau cheltuială. Au mers prin țară oferind evreilor tot ce au putut pentru ai scoate din Germania și a elibera statul de ei. Dar evreii s-au agățat de această țară de parcă ar fi fost ceva special.

Germania este centrul Europei. Evreii se stabiliseră acolo cu mult timp în urmă și absorbiseră profund cultura germană. Nu uitați că idișul este un dialect german. În plus, Germania nu era la fel de ultrareligioasă ca Franța sau Spania. Germanii erau mai prietenoși cu evreii. Nu a existat un astfel de sentiment anti-evreu ca în Spania, Franța sau Anglia, unde evreii au fost închişi forțat în sinagogi și arși de vii.

Observație: Cu toate acestea, când Hitler a venit la putere, a fost adoptată o politică diferită în țară. Era interzisă numirea evreilor în funcții publice.

Comentariul meu: Dar era încă oficial. Germanii sunt foarte meticuloși. Dacă o lege este adoptată oficial, aceștia o respectă; dacă nu, nu. Astfel, era obișnuit ca aceștia să acționeze în cadrul literei legii.

Pentru mai multe informații despre acest subiect, citiți cărțile mele : Like a Bundle of Reeds: why unity and mutual guarantee are today’s call of the hour, and The Jewish Choice: Unity or Anti-Semitism, Historical facts on anti-Semitism as a reflection of Jewish social discord.

Din „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” de KabTV, 12.08.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: