Motivul urii împotriva evreilor

Baal HaSulam& Națiunea: Este cert faptul că Israelul este urât de toate națiunile, fie din motive religioase, rasiale, capitaliste, comuniste, fie din motive cosmopolite etc. Este așa, fiindcă ura precede toate motivele, dar fiecare își rezolvă dezgustul după propria psihologie.

Întrebare: Susțineți că evreii unesc în mod conștient sau inconștient națiunile. Și, dacă nu își îndeplinesc funcția cheie, atunci este activată presiunea din partea popoarelor, manifestată prin antisemitism?

Răspuns: Da. Numai că nimeni nu înțelege acest lucru. De aceea, există o cerere subconștientă a popoarelor lumii: „De ce nu ne uniți?” Aceasta se exprimă sub formă de ură.

Când văd procesiuni anti-Israel, antisemite pe străzile din New York, Paris, de oriunde, simt strigătul lor interior: „De ce nu ne dezvăluiți cum e unitatea lumii, existența supremă?”

Remarcă: Știți, nu aș crede dacă n-aș fi făcut cunoștință cu spusele multor filozofi și oameni înțelepți celebri.

În special, publicistul și politicianul englez Addison Joseph a scris despre evrei: „Sunt precum cuiele și cârligele într-o clădire mare care, deși sunt puțin apreciate în sine, sunt absolut necesare pentru a menține întregul schelet la un loc.”

Comentariul meu: Acest sentiment este în fiecare ființă umană.

Din KabTv „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” 22/07/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: