Opoziție la unitate, Partea 2

De ce au dispărut zece triburi ale poporului Israel?

Culmea unității poporului evreu a fost în timpul domniei regelui Solomon. După moartea sa, a avut loc o scădere treptată a legăturii dintre oameni până la cucerirea Israelului de către Nabucodonosor și luarea captivilor în exil. Acest lucru s-a întâmplat atât la nivel fizic, cât și intern.

Desigur, au luptat mult, au suferit, s-au luptat și nu au renunțat cu ușurință la pozițiile lor. Dar totuși, când egoismul se dezvoltă, este foarte dificil să-i se reziste.

Comentariu: Potrivit lui Baal HaSulam, evreii au fost împărțiți în cei care au rămas în continuare în simțirea comunității spirituale și în cei care au părăsit-o și au fost guvernați complet de egoismul lor.

Răspunsul meu: Aceasta se numește separarea a zece triburi de douăsprezece, când zece triburi s-au dizolvat între toate națiunile lumii.

Întrebare: De obicei, atunci când evreii sunt asimilați, legea antisemitismului este pusă în acțiune, e cea care îi ține împreună. Acesta a fost singurul caz când nu a fost pus în acțiune și cele zece triburi au dispărut. Până în ziua de azi, nu știm unde sunt. Care este motivul pentru asta?

Răspuns: Nu pot spune. Dar în curând vom afla. Este clar că au dispărut din cauza faptului că legătura dintre ele și celelalte două triburi a fost pierdută.

În orice caz, cele zece triburi pierdute se vor întoarce. Acest lucru ar trebui dezvăluit la sfârșitul zilelor.

Întrebare: Ar trebui să existe enigme în natură?

Răspuns: Aceasta nu este o enigmă. Au dispărut pentru a absorbi dorințele tuturor națiunilor lumii și pentru a se întoarce cu aceste dorințe.

Cabaliștii spun că acest lucru a trebuit să se întâmple pentru că, pentru o corecție completă avem nevoie de egoismul tuturor națiunilor lumii.

Prin urmare, există un grup mic care trebuie să-și corecteze mai întâi propriul egoism, apoi să atragă cele zece triburi absorbite în națiunile lumii și să completeze corectarea tuturor celor 12 triburi. Și apoi se răspândește în întreaga lume.

Între timp, ne aflăm chiar în faza inițială, corectarea celor două triburi și jumătate rămase.

Mai mult despre acest subiect în cărțile mele: „Alegerea evreilor: unitate sau antisemitism”, „Dovezi istorice de antisemitism ca reflectare a discordiei dintre evrei”.

Din KabTv „Analiza sistematică a dezvoltării poporului lui Israel” 29/07/19

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: