Perioada de căutari, partea 9

Întrebare: De îndată ce evreii încep să se stabilească în orice țară, dezvoltarea lor trece prin patru perioade. În primul rând, există prosperitate, apoi există ura față de aceștia din partea localnicilor, apoi distrugerea fizică și exilul. Este felul în care natura amestecă toate națiunile?

Răspuns: Nu. Astfel, natura ajută toate națiunile, prin evrei, să devină sensibile la procesul de globalizare spirituală. În acest fel putem ajunge în cele din urmă într-o stare în care vom deveni cu adevărat un întreg comun și toate popoarele lumii vor fi interconectate complet. Aceasta este considerată a fi „o lumină pentru națiunile lumii”.

Întrebare: Aceasta înseamnă să fii ales de Dumnezeu?

Raspuns: Da. Poporul ales de Dumnezeu va deveni lumina pentru națiunile lumii, pentru a le spune că legătura deasupra egoismului este obiectivul comun al umanității, astfel încât să atingem perfecțiunea și să trecem la o altă stare a existenței. În timp ce nu reușim să facem acest lucru, vedem o atitudine atât de irațională față de evreii din întreaga lume.

Observație: Desigur, nu putem fi de acord că antisemitismul este o lege a naturii, dar nici nu putem nega faptul că acesta este un fenomen misterios și irațional. Oricât de multe inovații evreii încearcă să ofere altor națiuni în domeniul medicinei, astronauticii, internetului (Google, Facebook) etc., nimic nu se schimbă.

Comentariul meu: Acest lucru nu va ajuta. Evreii au dat lumii, în mod firesc, mult mai mult decât orice națiuni care sunt de zeci sau chiar de sute de ori mai mulți la număr. Nu este vorba despre asta.

Cert este că dezgustul, ostilitatea și ura față de acești oameni provin dintr-un principiu spiritual. Trebuie, ca națiune aleasă, să le arătăm oamenilor că această calitatea a noastră de a fi ales, se află în legătura noastră pozitivă și să-i învățăm pe ceilalți să facă acest lucru. Și sunt pregătiți să o accepte, doar noi să dorim să-i învățăm.

Întrebare: Rădăcinile antisemitismului pornesc de la faptul că evreii nu își îndeplinesc misiunea, nu transferă metodologia conexiunii la alte națiuni? Oamenii care aud acest lucru ar putea să nu fie de acord cu noi.

Răspuns: Nu contează. Principalul lucru este ceea ce aud. Apoi o vor vedea în viață.

Întrebare: Nu aș fi de acord dacă nu ar fi menționat în multe surse. Poate că oamenii le interpretează diferit ?

Raspuns: Nu conteaza cum este interpretat; principalul lucru este că natura încă face totul așa cum trebuie.

Din „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” Kab TV, 15/07/19

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: