“Principiul fondator al Israelului – Unitatea mai presus de toate” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinPrincipiul fondator al Israelului – Unitatea mai presus de toate

Israelul se confruntă cu o criză de identitate. De-a lungul anilor am urmat fără prea multe gânduri regulile impuse de Mandatul Britanic, după perioada otomană în Țara Israelului. Era un precedent natural de continuat, unul ușor și convenabil. Cu toate acestea, condițiile pentru guvernele altor națiuni nu pot și nu se vor potrivi aici. Prin urmare, continuăm să eșuăm mereu, de la guvern la guvern și încă nu am reușit să facem ce trebuie.

În zilele noastre este deja clar pentru toată lumea – în bine sau în rău – că suntem un popor unic. Lumea nu ne permite să fim ca alte popoare și Israelul este de asemenea revelat ca o țară care nu poate fi ca toate celelalte țări.

Statul Israel trebuie să se construiască pe sine și forma sa de guvernare, în conformitate cu caracterul și identitatea sa unică. În timp ce condițiile actuale din Israel sunt caracterizate de ravagii sociale, de ură sălbatică asemănătoare cu cea care a izbucnit între noi în zilele distrugerii Templului, iubirea față de ceilalți și unitatea poporului mai presus de orice este în continuare starea necesară la care trebuie să aspirăm. Suntem o națiune întemeiată pe porunca supremă de a ajunge la iubire mai presus de ură, de a transcende interesul personal și de a stabili relații reciproce bune între noi.

Primul prim ministru al Israelului, David Ben-Gurion, a înțeles bine acest lucru. El a spus: „Prin acestea va fi judecat statul, prin caracterul moral pe care îl conferă cetățenilor săi, prin valorile umane care determină relațiile sale interioare și exterioare și prin fidelitatea sa, în gândire și faptă, la suprema cerere:„ și îți vei iubi aproapele ca pe tine însuți”. Aici este cristalizată legea eternă a iudaismului și întreaga etică scrisă din lume nu poate spune nimic mai mult. Statul va fi demn de numele său numai dacă sistemele sale sociale și economice, politice și juridice, se bazează pe aceste cuvinte nepieritoare”. („Renașterea și destinul Israelului”)

Ben-Gurion avea dreptate. Providența Supremă nu va permite statului Israel să funcționeze conform condițiilor altor țări. Presiunea va fi pusă asupra noastră până vom începe să ne împlinim destinul. Trebuie să înțelegem cine suntem, ce se așteaptă de la noi, care este rolul nostru față de națiuni și să guvernăm în consecință. Întrebarea este: vom ajunge la o astfel de conștientizare într-un mod pozitiv sau negativ, din trezire și consimțământ din partea noastră de a ne conecta ca un singur popor sau din angoasă datorată presiunilor interne și externe?

Pentru a evita diviziunile insurmontabile care duc la un război civil teribil, trebuie să interiorizăm faptul că legile de bază ale poporului Israel sunt legile spirituale ale grijii reciproce și unității.

Această valoare fundamentală trebuie să fie coloana vertebrală a oricărei decizii guvernamentale, a legii și a aplicării ei. De sus în jos, ideea de unitate trebuie să pătrundă pe toate căile societății israeliene. Așa cum ne pasă de educația intelectuală a copiilor noștri, indiferent de mediul lor socio-economic, trebuie să oferim educație pentru a construi relații bune și armonioase între toți membrii națiunii, pentru a stabili legături strânse care să conecteze pe fiecare dintre oameni. Această lege a responsabilității reciproce și a iubirii este principiul fondator al poporului nostru și ar trebui să fie rețeta noastră durabilă pentru succes.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed