Se va împlini previziunea Consiliului Național de Informații a US?

220 Întrebare: Un raport al Consiliului Național de Informații al SUA avertizează că următorii 20 de ani vor fi haotici și turbulenți: creșterea populației va încetini, va exista o îmbătrânire masivă a populației și clima se va schimba. Furtunile, uraganele, inundațiile și valurile de căldură vor duce la o creștere a migrației. Relațiile internaționale vor deveni imprevizibile, legăturile nu vor fi stabile, ci dimpotrivă, se vor rupe, cred ei. Foametea va crește. Pandemia va avea un impact pe termen lung, și anume: va exista o neîncredere tot mai mare față de medicină, știință, autorități și politică, rezultând în proteste și revolte. Finalul însă, este foarte interesant: „Fiecare persoană va avea propriul său adevăr”.

Ce părere aveți despre asta, că nu ne aşteaptă nimic bun?

Răspuns: Va exista lumină la capătul tunelului.

Întrebare: Și ce spuneţi despre a nu avea nimic bun în fața noastră?

Răspuns: Aceasta este lumina. Ce contează este că apar motive pentru care să ne schimbăm, să schimbăm întreaga umanitate.

Întrebare: Deci, faptul că o persoană este îngrijorată de faptul că nu avem nimic bun în fața noastră, credeți că este un lucru bun?

Răspuns: Și asta este bine, da. Cineva ar trebui să caute modalități de a schimba lucrurile. Oferă omenirii un viitor bun și va deveni complet sălbatic.

Întrebare: Și despre a nu aștepta nimic bun?

Răspuns: Nu este bine, deoarece nu curge în aceeași direcție cu parcursul naturii. Natura trebuie să ne forțeze să ne corectăm, să ne schimbăm! Dar dacă avem perspective atât de strălucitoare, așa cum ni le-au descris atât capitaliștii, cât și comuniștii, atunci nu trebuie să ne corectăm, totul este în regulă și pașnic.

Ce ne-au spus cei care au propagat această ideologie? „Ne lăsaţi să conducem și totul va fi grozav pentru voi în viitor. Între timp, continuați așa cum ați fost și fiți mulțumiți” și așa mai departe.

Întrebare: Deci, ce ar trebui să se întâmple pentru ca o persoană să simtă așa cum o faceți dvs., încât trebuie să mă schimb? „Trebuie să mă schimb”- ce ar declanșa asta?

Răspuns: Ei bine, nu este atât de ușor.

În primul rând, trebuie să vedem imaginea sumbră a viitorului dacă nu ne schimbăm. Trebuie să vedem o dependență clară, o conexiune, între starea interioară a omului și starea externă a naturii.

Dacă omul se schimbă, se schimbă și tot ceea ce îl înconjoară, iar dacă nu, atunci nu se va întâmpla. Natura ne influențează astfel, printr-o conexiune opusă, negativă. Ne va forța să ne schimbăm prin tot felul de probleme, astfel încât să descoperim această dependență!

Voi ajunge la concluzia că nu am altă ieșire. Și atunci voi începe să-mi dau seama că nu numai că nu am altă ieșire, dar mulțumesc lui Dumnezeu, că nu există altă ieșire! Pentru că în felul acesta ies din această existență în descompunere, animalică și devin o ființă care se schimbă pe sine.

În ce direcție mă schimb? Pentru asta trebuie să găsim expresia corectă, modul potrivit pentru aceste schimbări. O ființă umană este una care se străduiește să fie asemenea Creatorului. Iar Creatorul este marea forță unificată a naturii, forța care dă, care naște totul, emană din sine. Și trebuie să devin ca această forță. Aceasta înseamnă că trebuie să ajung într-o stare în care tratez tot ceea ce este în afara mea cu o iubire infinită. Și atunci totul se va aşeza la locul său. Și se dovedește că tot ceea ce au spus comuniștii, filozofii și marxistii filozofi a fost corect.

Comentariu: Ei bine! Pentru ca cineva să treacă printr-o astfel de transformare! Nici nu-mi pot imagina prin ce trebuie să treci pentru a ajunge la o stare de echivalență de formă cu Creatorul, emanând iubire, bunătate și căldură.

Răspunsul meu: Persoana o va dori din interior mai mult decât viața.

Întrebare: Și nu mai ai nevoie de nimic altceva, doar de asta?

Răspuns: Doar asta. Și nu să mă gândesc la mine că mă voi schimba, ci să mă gândesc la modul în care întreaga lume se va schimba în calitatea iubirii și a dăruirii. Prin om, nivelurile animal, vegetal și mineral vor începe să se schimbe. Și în cele din urmă, absolut totul, nivelurile mineral, vegetal, animal  și uman vor fi la gradul de iubire reciprocă, infinită, fără margini.

Apoi, în această dorință uriașă, reciprocă, pe toate aceste patru niveluri, forța superioară se va manifesta și va îmbrăca totul în Sine, iar întreaga lume va lua o singură formă. Asta e tot.

Astăzi, se pun bazele pentru aceasta, baza pentru toate acestea. Trebuie să dăm forma corectă acestei acțiuni a naturii și aspirației noastre personale și să o îndreptăm corect, prin apelul nostru către întreaga omenire.

Cu siguranță se va întâmpla, pentru că omul este o ființă simțitoare. Prin urmare, el poate fi intimidat, adus în genunchi, constrâns și astfel învăţat. În timp ce putem antrena un animal până la punctul de a deveni un animal care se comportă bine, putem schimba o ființă umană astfel încât să se ridice deasupra ei înseşi.

Consider că această prognoză a experților din zilele noastre este foarte acceptabilă și realistă, ca să o spunem cu blândeţe.

Întrebare: Deci, spuneți că, dacă schimbările în om despre care vorbiți, se întâmplă mai devreme – acest plan va eșua?

Răspuns: Nu trebuie să dureze 20 de ani, este clar că totuşi se va întâmpla. Trebuie să treacă un val al acestei pandemii, acesta, apoi va exista încă unul și încă unul, de toate felurile, în locuri diferite. Nu va fi doar un val uriaș. Vor fi multe valuri diferite, din diferite părți, şi toate ne vor lovi pe toți și nu vom putea ține pasul, să reacționăm, să creăm vaccinuri.

Nu, nu vom fi capabili să facem nimic. Dar de fiecare dată vom ține pasul cu asta pentru că vom deveni mai inteligenți. Vom fi din ce în ce mai mult de acord cu forța superioară care ne constrânge, așa că pandemia va dispărea și va da loc următorului val. Și vom încerca să facem față și noului val prin eforturile noastre, să încercăm să facem ceva în acest sens. Și atunci vom vedea: „Nu, este mai bine să ne schimbăm într-un anume fel și atunci nu ne va mai afecta”. Adică vom ajunge să vedem cât de selective sunt aceste valuri de tot felul de suferințe care ne vor afecta și ne vor obliga să ne schimbăm.

Întrebare: Unde va veni prima noastră realizare că aceasta vine din natură, că este natura cea care  acţionează asupra noastră în acest mod?

Răspuns: Va veni din durere.

Întrebare: Și atunci înțelegerea direcţiei spre care ne conduce va fi din ce în ce mai mare, nu?

Răspuns: Da, cu fiecare val, din ce în ce mai mare …

Întrebare: Câte impacturi ale acestor valuri anticipați?

Răspuns: Depinde de amploarea inteligenței umanității. Și sunt foarte sceptic în privința asta.

Comentariu: Să sperăm că vom deveni mai inteligenți rapid.

Răspunsul meu: Asta deja depinde de noi. Cei care înțeleg acest lucru. Și cei care trebuie să explice totul. Aici, deja implici un alt nivel de conștiință

Din KabTV “Ştiri cu Michael Laitman” 4/9/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed