Teoria antisemitismului, prima parte

Antagonismul în cadrul poporului evreu

Comentariu: Pe parcursul dezvoltării umane, nu a existat niciodată o națiune care a fost supusă unei persecuții mai mari decât poporul Israel. Unii oameni spun că acest lucru este irațional. Din materialele tale, văd că asta, dimpotrivă, este rațional.

Răspunsul meu: Super-rațional! Aceasta este legea naturii.

Întrebare: Care este rădăcina acestei uri? Din câte văd, se află în creația în sine.

Răspuns: Omul a fost creat egoist, dar i s-a oferit o metodă de corectare a egoismului său. Se găsește în poporul Israel, adică într-un grup mic de oameni organizat în Babilonul Antic pe vremea lui Avraam, așa cum este descris în Tora (Biblia), de Flavius ​​Josephus, și în multe alte surse evreiești și non-evreiesti.

În mâinile evreilor se află metodă de unire a popoarelor, de ridicare deasupra egoismului, ajungând la cel mai înalt nivel confortabil, atât în ​​existența pământească, cât și în cea nepământească. Aceasta înseamnă că, chiar și în timpul vieții materiale, o persoană poate începe să simtă următorul nivel de existență și să dizolve limitele dintre lumea pământească și cea superioară.

Întrucât aceasta este cu totul înglobată în metodologia noastră, înțelepciunea Cabalei, evreii au încercat să o pună în aplicare, mai ales după ce au părăsit Egiptul în timpul Primului și celui de-al doilea Templu.

Acest lucru s-a întâmplat într-o luptă constantă între ei.

La urma urmei, au existat grupuri între oamenii care au susținut punerea în aplicare a acestei metode de conectare și atingerea unui nivel spiritual, al unui simț al lumii superioare în această lume și grupuri care au crezut că este imposibil sau nu este necesar deoarece, așa cum credeau ei , mai există și alte oportunități pentru o existență confortabilă.

Astfel, în poporul Israel, a existat întotdeauna o mare opoziție de opinii până în momentul războiului civil. Aceasta a continuat până la exilul complet în perioada celui de-al doilea Templu. Prin urmare, nu era nevoie de antisemitism din partea popoarelor lumii care nu-i plăceau pe evrei. Înainte de apariția religiilor creștine și musulmane, acestea erau practic inexistente.

Întrebare: Deci ura era între evrei înșiși?

Răspuns: Da, au existat multe curente diferite în cadrul populatiei.

Comentariu: De exemplu, în timpul Imperiului Roman, oamenii au fost împărțiți în saduchei și farisei. Atunci războiul Maccabean a fost nu cu grecii, ci cu evreii care au adoptat elenismul.

Răspunsul meu: Chiar în perioada Primului Templu, s-au format grupuri mari de oameni care erau antagonici.

Comentariu: În plus, egiptenii nu i-au împiedicat pe evrei să părăsească Egiptul, ci un strat de evrei numit „mulțimea mixtă” (Erev Rav).

Răspunsul meu: Trebuie spus că, deși în timpul cruciadelor sau în Europa medievală au existat pogromuri și persecuții ale evreilor de către popoarele din jur, sursa lor a venit din ura dintre grupurile din poporul evreu.

Toate acestea se bazează pe principiul spiritual.

In poporul evreu, există cei care cred că evreii ar trebui să-și îndeplinească funcția spirituală, adică să dezvăluie Creatorul în această lume pentru ei și pentru alte popoare. Și există cei care spun: „Nu, putem exista la fel ca si alții. Iar religia noastră este dată pentru a ne îndeplini la nivel normal, cotidian. ” Asta se întâmplă astăzi.

Întrebare: Deci, disputa este legată de ceea ce este ales de Dumnezeu? Trebuie să îndeplinesc unele porunci externe și pentru aceasta voi avea pace și putere viitoare asupra tuturor popoarelor sau trebuie să ne unim și să răspândim metoda de conectare între toți oamenii?

Răspuns: Și cu aceasta, așa cum era, să Il slujim, să devenim o lumină pentru alte popoare. De fapt, aceasta este o slujbă mare, să aibă grijă de corectarea întregii lumi.

* Pentru mai multe informații despre acest subiect, vă sugerez să-mi citiți cărțile: „Ca un buchet de trestii: De ce unitatea și garanția reciprocă sunt apelul urgent” și „Alegerea evreiască: unitate sau antisemitism.”

 

Din emisiunea KabTV  „Sistemul de analiză a dezvoltării poporului Israel”, 22/07/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: