“Toţi ochii se vor întoarce către evrei” (Times Of Israel)

Michael Laitman, în The Times of Israel: “Toţi ochii se vor întoarce către evrei”

În ultima săptămână, două incidente antisemite au atras atenția mass-mediei evreiești din SUA. Algemeiner a scris că, în New Jersey, „carcasa unui porc mort a fost lăsată pe pragul casei unui rabin din orașul Lakewood”, iar Tablet Magazine a publicat o poveste interesantă despre un grup închis de Facebook de femei liberale care exclude pe oricine exprimă orice sprijin sau înțelegere pentru Israel. Tablet a citat o americancă evreică de origine coreeană, pe nume Skylar Cutler, care a spus: „Ceea ce am văzut și am experimentat în acel grup a fost ura împotriva evreilor învelită în vălul justiției sociale. A trebuit să vorbesc”.

Marea majoritate a evreilor americani au fost încântați că Biden a fost declarat câștigătorul alegerilor prezidențiale din 2020 și nu mă îndoiesc că abia aşteaptă ca acesta să preia funcția. Și eu cred că va fi bine pentru ei, dar dintr-un motiv diferit: vor avea o experiență foarte revelatoare. Cu Biden ca președinte, ei nu vor avea pe cine da vina. La urma urmei, l-au ales ei înșiși și au făcut tot ce au putut, și nu numai atât, pentru a-l alege. Dar antisemitismul care va veni de la stânga, de la liberali și progresiști, le va arăta foarte clar că antisemitismul nu are nicio legătură cu identitatea președintelui.

Majoritatea evreilor americani susțin valori liberale și progresiste. Când antisemitismul îi lovește, așa cum a făcut-o în acel grup de Facebook, vor înțelege că nu sunt urâți pentru că susțin Israelul sau pentru că sunt albi și privilegiați, ci pentru că sunt evrei. Așa cum a spus evreica americancă coreeană, este „ura împotriva evreilor învelită în vălul dreptății sociale”. Când vine vorba de evrei, nu există nimic progresist în punctele de vedere ale „progresiștilor”, iar evreimea americană este pe cale să-și dea seama, dacă nu a făcut-o deja.

Când va fi declarat rezultatul final al alegerilor, ambele părți își vor îndrepta furia către evrei. Liberalii și progresiștii deja au profunde sentimente antievreiești, iar conservatorilor, care nu sunt în mod inerent antievrei, li s-au dat prea multe motive în această campanie ca să ajungă la concluzia că toate necazurile lor provin de la evrei.

În prezent, în America, stânga și dreapta nu se pot uni. Dar când ambele părți ajung să creadă că toate necazurile lor vin de la evrei, vor găsi temeiurile comune de care au nevoie pentru a se uni. Așa cum am văzut în Europa fascisti și musulmani manifestându-se împreună împotriva Israelului, vom vedea liberali și progresiști, suprematiştii albi și negrii americani găsind o nouă unitate în ura lor față de evrei.

Apoi, când evreii americani vor constata că toate acestea sunt extrem de similare cu ceea ce s-a întâmplat în Europa cu mai puțin de un secol în urmă, s-ar putea să fie prea târziu.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: