“Un nou nivel de presiune” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin Un nou nivel de presiune

Operațiunea Gardianul Zidurilor poate părea o nouă rundă într-o campanie aparent interminabilă între israelieni și palestinieni, dar nu este. După toate indicațiile, marchează apariția unui nou nivel de presiune asupra Israelului și evreilor din întreaga lume, unul care ne va împinge pe toți să reflectăm mai atent asupra motivului pentru care suntem aici în Israel și a existenței națiunii noastre cu totul.

Antisemitismul nu mai este exclusiv al republicanilor sau al democraților, al Europei sau al SUA. Este omniprezent, iar evreii din întreaga lume încep să simtă că nu se poate scăpa de el. Acesta este lucrul pozitiv: este în mod clar un fenomen natural, omniprezent, pe care nu-l putem evita. De la o zi la alta, umanitatea este împărțită într-un mod pe care nu l-am mai văzut până acum: evreii dintr-o parte și toți ceilalți de altă parte. Cei din partea evreiască simt o presiune crescândă din cauza intensificării urii lumii, în timp ce toți ceilalți sunt îndemnați să-i urască pe evrei.

Într-un anumit sens, amintește de situația lui Avraam când a început să vorbească despre nevoia de a se uni și de a se ridica deasupra ego-ului din patria sa din Babilon și s-a trezit în conflict cu aproape toată lumea, inclusiv cu regele și chiar cu propriul său tată Terah, care a sprijinit împingerea fiului său „indisciplinat” în cuptorul criticii.

Nu este o presiune nediscriminatorie. Națiunile presează Israelul și evreii să-și schimbe comportamentul. Cererea în sine este corectă, dar fără să înțeleagă natura schimbării, evreii o experimentează mai degrabă ca ură arbitrară, decât ca o cerere pentru o corecție specifică. Dacă aceasta va continua, va exploda cu o încercare din partea lumii de a provoca evreilor o anihilare finală. De fapt, singurul motiv pentru care acest lucru nu s-a întâmplat încă este că vocația noastră necesită prezența noastră pentru a o împlini. Dar dacă o evităm pentru mult timp, nimic nu ne va ajuta, așa cum dintr-un anumit punct, nimic nu a ajutat evreii europeni în anii 1940.

Pe măsură ce lumea devine din ce în ce mai beligerantă, oamenii simt că originea agresiunii sunt evreii. Chiar dacă evreii nu o simt, așa simt națiunile și o spun foarte deschis. Negarea nu va ajuta, deoarece acest lucru este ceea ce simt ei, iar rațiunea nu învinge niciodată emoția. Ei vor folosi orice pretext și nu va exista nicio modalitate de a-i convinge opusul, deoarece vor avea dreptate: Noi suntem cauza nenorocirilor lor.

Vechea sarcină a poporului Israel de a aduce unitatea lumii, de a da un exemplu de punere în aplicare a maximei „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” nu a fost niciodată revocată de când a fost dată. Ca și atunci, așa şi acum, poporul Israel este punctul focal al umanității. Am fost și suntem furnizorii credințelor, ideologiilor și ideilor care conduc evoluția umanității și nu putem renunța. Dar singurul lucru de care lumea are nevoie acum este unitatea, solidaritatea. Are multe alte lucruri, dar grijă și responsabilitate reciprocă, zero. Națiunea noastră, care a fost înființată pe baza responsabilității reciproce și a iubirii față de ceilalți, și din care națiuni întregi și-au extras idealurile sociale și morala, trebuie să-și reînvie angajamentul față de sarcina sa, să stabilească unitatea internă și să devină exemplul pe care toată lumea îl așteaptă să devină.

Trebuie să înțelegem că conflictul nostru cu arabii nu este chiar cu arabii; este cu întreaga omenire. Acesta este motivul pentru care întreaga lume este de partea Hamas, o organizație teroristă asumată, proclamată oficial. Faptul că umanitatea este de partea teroriștilor indică faptul că singurul lucru care este mai rău în ochii lumii decât teroriștii, singurul lucru care face mai mult rău decât o organizație genocidă care folosește copiii ca scuturi umane, este poporul evreu.

Chiar dacă nu o pot articula, cererea lor de la noi este unitatea. Dacă ne unim, ei ne vor ridica pe umerii lor ca în profeția lui Isaia (49:22), deoarece și ei vor putea să se ridice deasupra conflictelor lor și să stabilească pacea mondială. Dacă nu ne unim, lumea se va uni împotriva noastră.

Pentru mai multe detalii despre acest subiect, consultați cărțile Unitate sau antisemitism, fapte istorice despre antisemitism ca reflectare a discordiei sociale evreieşti of Jewish social discord și ca un manunchi de trestii: De ce unitatea şi garanţia reciprocă sunt chemarea de astăzi a orei.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed