“Un nou rabin pentru armata germană – nu este ceea ce au nevoie evreii” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinUn nou rabin pentru armata germană – nu este ceea ce au nevoie evreii

În ultima săptămână, au existat multe zbuciumuri cu privire la numirea primului rabin în Bundeswehr (forțele armate unificate ale Germaniei) de la al doilea război mondial. Rabinul desemnat Zsolt Balla, unul dintre cei mai proeminenți rabini ai Germaniei, a declarat după nominalizarea sa: „Scopul nostru este să facem din nou normal ca cetățenii evrei să servească în armata germană”. Președintele Consiliului Central al Evreilor din Germania Josef Schuster a adăugat, de asemenea, „Bundeswehrul nu are nimic în comun cu fosta Wehrmacht și acesta este singurul motiv pentru care astăzi este posibil să introducem un rabin militar federal”. În prezent, aproximativ 300 de soldați evrei slujesc în armata germană, dar sunt răspândiți în forțele armate, ceea ce face ca nevoia unui rabin pentru armata germană să pară mai mult o declarație politică decât o nevoie reală a soldaților. Iar declarațiile politice sunt ultimul lucru de care au nevoie evreii în Germania sau în altă parte.

Evreii au încercat deja să se includă în armata germană în timpul Primului Război Mondial. Au luptat la fel de tare ca și creștinii germani pentru a-și servi patria Germania și au făcut tot posibilul pentru a arăta că sunt germani loiali. Dar când naziștii au ajuns la putere, nu i-au ajutat. De ce cred ei că astăzi va fi diferit? Așa cum nimeni nu a prevăzut că la doar cincisprezece ani de la primul război, evreii vor fi învinuiți pentru toate necazurile Germaniei și participarea lor la război va fi prezentată ca un act de trădare împotriva țării pentru care au luptat și au murit, acum de asemenea, nimeni nu le va mulțumi atunci când curentul se va întoarce, și mereu se va întoarce.

Politica nu schimbă realitatea, ci numai acțiunile. În cazul evreilor, singura acțiune pe care trebuie să o întreprindă este să se unească între ei. Aceasta a fost acțiunea pe care au făcut-o care i-a făcut să devină o națiune, aceasta a fost singura acțiune care le-a acordat vreodată respectul și favoarea lumii, iar îndepărtarea lor de aceasta a fost precursoarea fiecărei nenorociri pe care au experimentat-o vreodată (citiți mai multe despre aceasta în ultima mea publicație Alegerea evreiască: Unitate sau Antisemitism, cu link în partea de jos a postării).

În concluzie, nimic bun nu va ieși din declarațiile politice, cum ar fi numirea unui rabin la 300 de evrei răspândiți în toată armata germană și care probabil nici măcar nu sunt foarte atenți. Singurul rezultat posibil este o intensificare a urii faţă de evrei, deja existentă în armata germană. Prin urmare, în ochii mei această mișcare este inutilă și neînțeleaptă.

Pentru a citi cartea menționată mai sus: click aici

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed