Care Carti contin cea mai multa Lumina?

Intrebare: Daca nu am avea lucrarile lui Baal HaSulam, am mai putea atrage Lumina corectarii din alte surse?

Raspuns: Nu, nu am avea nici un contact cu Lumina. Avem nevoie de un sistem care sa ne permita sa stabilim o legatura cu Lumina. Trebuie sa multumim Kabalistilor pentru asta. Fiecare generatie ar trebui sa fie fundatia pentru urmatoarea generatie. Acest lucru este similar cu straturile culturii care sunt descoperite in timpul sapaturilor arheologice. In acelas fel, noi adaugam strat peste strat, in pregatirea pentru generatiile urmatoare. Fara asta, suntem incapabili sa crestem.

Inaintea lui Baal HaSulam, Kabbalah era dispersata in diferite surse. Totusi, el a strans si organizat totul intr-un sistem. Un sistem care nu este doar o carte confortabila de citit, ci un sistem interior in care putem primi Lumina. Este mai mult o corectie asemanatoare cu cea efectuata de Kabalisti, pe vremea Talmudului despre care este scris: Mananca paine cu sare si bea apa obisnuita. Ei au unit toate sufletele, astfel incat prin acest sistem noi putem primi suficienta Lumina pentru corectarea noastra si nu mai este nevoie sa supunem corpurile noastre la suferinte.

Baal HaSulam face acelasi tip de corectie. El nu scrie pentru noi doar carti cu explicatii detaliate. La urma urmelor, noi le citim si nu intelegem nimic. Totusi, prin aceasta structura, el ne da posibilitatea de a ne uni cu sistemul spiritual si sa atragem Lumina care Reformeaza. In asta a constat misiunea sa speciala. Fara aceasta suntem incapabili sa facem ceva.

Lumina tebuie sa treaca prin sistemul construit de el; doar atunci este momentul potrivit pentru sufletele noastre. Noi primim Lumina inconjuratoare prin Studiul celor Zece Sfirot si Prefata la Comentariul Sulam. Acest lucru nu ar fi posibil prin intermediul altor lucrari, deoarece acestora le lipseste ordinea si sistemul pe care l-a organizat pentru noi Baal HaSulam.

Din partea 4 Lectia zilnica de Kabbalah 01.07.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: