„Care sunt unele modalități de a pune capăt violenței domestice?” (Quora)

Michael Laitman, On Quora: „Care sunt câteva modalități de a pune capăt violenței domestice?

Singura modalitate de a pune capăt definitiv violenței domestice este prin punerea în aplicare a unei educații serioase de care avem nevoie în zilele noastre pentru supraviețuirea noastră: un nou tip de educație în care aflăm despre cum operează natura noastră egoistă asupra noastră în fiecare moment, cum crește în noi în mod individual și în umanitate în ansamblu, modul în care produce fenomene precum diviziunea, ura și violența, modul în care astăzi a atins înălțimi atât de mari încât are nevoie de noi metode pe care educația noastră din trecut nu le mai poate îndeplini și cum să o oprim să erupă în situații atât de cumplite precum violența domestică.

Tendințele violente există în fiecare persoană. În timp ce majoritatea violenței domestice este considerată a fi atribuită bărbaților care abuzează violent femeile, astăzi vedem asemenea fenomene ca e exemplu mamele care abuzează violent copiii lor și chiar copiii fac acest lucru împotriva mamelor lor.

De ce natura ne-a făcut atât de sălbatici încât mulți dintre noi ne lovim membrii familiei noastre?

Pentru a ajunge la o concluzie, natura noastră egoistă este o înclinație malefică. Eul nostru, care este o dorință de a ne bucura pe seama celorlalți, urăște în cele din urmă pe oricine sau orice altceva care nu pare să-l avantajeze.

Mai mult decât atât, astăzi mai mult ca oricând, violența domestică acționează ca un exemplu proeminent al urii uriașe care se dezvoltă în interiorul ființelor umane și că se face totul pentru ca noi să ajungem la dorința de a lăsa deoparte această ură – ceea ce duce în mod clar la rezultate pozitive – și începeți să vă iubiți unii pe alții.

Prin urmare, cu cât sunt mai multe violențe și suferințe, cu atât dobândim mai mult potențial pentru a ajunge la un strigăt disperat de schimbare: să ne transformăm natura din egoistă și urâtă în altruistă și iubitoare.

Aici intervine importanța unei noi forme de educație, una care se concentrează pe învățarea noastră cum funcționează natura – inclusiv natura umană – și cum putem dezvolta atitudini pozitive unul față de celălalt deasupra urii care ne apare în mod involuntar.

Sunt optimist cu o astfel de educație care îmbogățește conexiunea şi putem aduce corecții mari umanității. M-am aplecat asupra educației care îmbogățește conexiunea timp de zeci de ani și, chiar dacă din fire sunt foarte egoist și dominator, învățând cum funcționează natura umană și trasând alături un mediu pozitiv care este plin de exemple pozitive de altruism, iubire și grijă, apoi dezvolt constant speranță și motivație pentru a deveni o persoană mai bună de la o zi la alta.

Acesta este genul de impuls pe care trebuie să-l răspândim societății în general, dacă vrem să vedem sfârșitul violenței domestice, precum și a multor alte izbucniri de ură care apar din ce în ce mai mult în lumea noastră de astăzi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: