A chemat cineva ambulanta spirituala?

Nu imi lipsesc problemele in viata. Cateodata mi se pare ca sunt atat de bolnav si obosit de totul, nu am nicio dorinta ramasa pentru nimic. Astfel, trebuie sa las deoparte tot ceea ce este animal si pamantesc si sa discern cel mai important lucru: Care este relatia mea curenta cu cei din jurul meu? Ii urasc, nu imi pasa de ei absolut deloc, pot disparea din punctul meu de vedere… Acest negativ, care eu sunt in mediul inconjurator, este inclinatia mea rea.

A fost pusa in evidenta prin spargerea sufletelor noastre: Am fost odata uniti, dar acum descoperim reversul – separarea totala. Aceasta descoperire este foarte importanta, este ceea ce imi trebuie. Nu trebuie sa arunc aceste momente negative ci sa le colectez. Ele imi arata cat de mult ii urasc pe ceilalti si este minunat ca le descopar! Da, ii urasc si ii desconsider, ma fac sa mi se intoarca stomacul pe dos, suntem uluitor de distanti unul fata de celalalt – si asta este minunat! Acum avem oportunitatea sa incepem corectia.

Deci, incep sa merg spre ei. Fac eforturi, particip la studiu si diseminare pentru a simti cel putin un fel de legatura, sa ma aplec oriunde pot. Daca simt ca astazi sunt neputincios chiar sa ma uit la prieteni, atunci trebuie sa fac un fel de munca mecanica, in beneficiul scopului, pana cand revin, treptat la fluxul general.

Fiecare persoana poate avea o stare de cadere din care nu se poate ridica singur. De aceea, este pur si simplu obligat sa primeasca ajutor de la grup si de la intreaga noastra comunitate, la fel ca cineva care si-a pierdut cunostinta si are nevoie de ajutor.

Pe de alta parte, grupurile trebuie sa identifice aceste cazuri si imediat sa ofere ajutor de urgenta, profesional sa ajute victima, ca niste doctori care salveaza viata spirituala a pacientului. Cand facem asta, nu calcam in picioare raul dintr-o persoana, ci ii oferim sprijin pentru a o trezi si a o aduce pe linia de mijloc, care il va construi. Atunci tot raul se va transforma in bine.

Din lectia 5, Conventia Mondiala Zohar 8.05.10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: