Congresul din New Jersey – Materiale de studiu pentru lectia 4

Lecţia 4: De la Mine la Noi

1) Se spune că sunt 600.000 suflete şi că fiecare dintre ele este împărţit în mai multe scântei. Trebuie să înţelegem cum este posibil ca spiritualul să fie împărţit, deoarece iniţial a fost creat un singur suflet, sufletul Adam haRişon. În opinia mea, într-adevăr există un singur suflet în lume… Acelaşi suflet există în toţi copiii lui Israel, complet în fiecare dintre ei, ca în Adam haRişon, din moment ce spiritualul este indivizibil şi nu poate fi tăiat …

Totuşi, spunând că există 600.000 suflete şi scântei ale sufletelor, pare ca şi cum totul este divizat de către forţa trupului fiecărei persoane. Cu alte cuvinte, mai întâi trupul se împarte şi se reneagă total pe sine, din radianţa sufletului, iar prin forţa Torei şi a Miţva, trupul este curăţat şi în funcţie de gradul de curăţare, sufletul comun străluceşte asupra lui.

Din acest motiv, au fost făcute în corpul fizic două discernăminte: în primul discernământ, fiecare îşi simte sufletul ca pe un organ unic şi nu înţelege că este întregul Israel. Şi aceasta este cu adevărat o imperfecţiune; prin urmare, funcţionează în concordanţă cu cele menţionate mai sus.

În al doilea discernământ, adevărata Lumină a sufletului lui Israel, nu străluceşte asupra sa cu întreaga forţă de iluminare, ci doar parţial, în măsura în care s-a purificat prin întoarcerea la colectiv.

Semnul completei corecţii a corpului apare atunci când omul simte că sufletul său există în întregul Israel, în fiecare, drept pentru care nu se mai simte pe sine ca individ, ci simte că fiecare depinde de ceilalţi. În acel moment, el este complet, perfect, iar sufletul străluceşte în el la întreaga sa putere, după cum a apărut în Adam haRişon.
Scrierile lui Baal Hasulam, 600,000 suflete

2) Un om al lui Israel, care dorește şi ale cărui dorinţe sunt să atingă Lumina Vieții în Adevăr, trebuie să fie de acord să se planteze în Adunarea lui Israel, cu toată inima și cu toată puterea sa, fizic și spiritual.

Rav Kook, Sopteste-mi Secretul Havaya

3) Omul nu se trebuie să se excludă din colecti, sau să se roage pentru el, nici măcar pentru a aduce mulțumire Creatorului, ci întotdeauna să se roage pentru întregul colectiv, deoarece cel care se exclude și cere numai pentru el însuși nu construieşti ci aduce distrugere sufletului său … Și omul trebuie să fie coectat la adunarea lui Israel cu toată puterea sa, în toate cererile sale cătr Creator, fie în rugăciune sau în muncă, ca să fie inclus în rădăcina întregului Israel.

Baal HaSulam, Pri Chacham pe Tora, nu este încă timp pentru a aduna oile

4) Învăţătorul meu, binecuvântată fie memoria lui, m-a avertizat pe mine și pe toți prietenii care erau cu el în societate, că, înainte de rugăciunea de dimineață ar trebui să acceptăm noi înşine porunca pozitivă „iubeşte-ţi prietenul ca pe tine însuți”, cu intenția de a iubi tot Israelul ca propriul nostru suflet. Și astfel rugăciunile va crește împreună, cu rugăciunea întregului Israelul, și se va atinge corectarea de mai sus.

Și în ceea ce privește iubirea de prieteni, fiecare dintre noi trebuie să se includă și să simtă ca și cum el este un membru în interiorul prietenului său. Și învăţătorul meu, binecuvântată fie memoria lui, m-a avertizat foarte mult, în ceea ce privește această chestiune.

Haim Vitall, Poarta Reîncarnărilor, Introducere, art. 38

5) Sfatul pentru a-L servi pe Creator este de a uni inimile noastre cu Iubirea de Prieteni, să ne conectăm unul cu altul în iubire şi O Singură Inimă, și pentru a servi Creatorul împreună … Trebuie să vă conectați unii cu alții și să blocaţi inimile noastre împreună, ca să putem fi ca un singur mănunchi, pentru a-I servi Creatorului cu toată inima noastră.

Din cartea „lumina și soarele”, Secretele de Rosh Hashanah

6) Este scris că, adunând câţiva prieteni împreună şi, fiindcă fiecare are doar o mică putere de a-i iubi pe ceilalţi,prin unirea câtorva oameni, care sunt de acord că trebuie să obţină iubirea unul faţă de celălalt şi dacă ei îşi anuleaza sinele unul în faţa celuilalt, atunci ei sunt conectaţi. Astfel, în fiecare om se acumulează o forţă mare, proporţională cu mărimea grupului şi, apoi, fiecare poate să aplice efectiv iubirea pentru ceilalţi.

Scrierile lui Rabash, Vol 1, Referire la ce se explică în “Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi”

7) Omul trebuie să ştie că iubirea se cumpărată prin acţiuni. Dăruind prietenilor cadouri, fiecare acest dar este ca o săgeată şi un glonţ, care fac o gaură în inima prietenului. Şi, deşi inima prietenului este ca o piatră, totuşi, fiecare glonţ face o gaură. Şi aceste găuri se unesc într-o adâncitură prin care intră iubirea celui care dăruieşte cadoul.

Şi căldura iubirii atrage spre el scânteile de iubire ale prietenului său, şi apoi cele două iubiri se revarsă într-o mantie de iubire care îi acoperă pe amândoi. Aceasta înseamnă că iubirea unuia îi înconjoară şi îi cuprinde pe amândoi, şi astfel ei devin o singură persoană, deoarece îmbrăcămintea ce-i acoperă pe amândoi este una singură. De aceea, amândoi sunt anulaţi.
Scrierile lui Rabash, Dargot Hasulam, Omul ca un întreg

8) Şi de îndată ce am obţinut această îmbrăcăminte mai sus menţionată, scântei de iubire încep deodată să strălucească înăuntrul meu. Inima începe să tânjească pentru a se unii cu prietenii şi mi se pare că ochii mei îi văd pe prietenii mei, urechile mele le aud vocile, gura mea le vorbeşte, mâinile îi îmbrăţişează, picioarele dansează în cerc cu iubire şi bucurie împreună cu ei, şi traversez barierele corporale. Uit de vasta distanţă dintre prietenii mei şi mine, iar întinsul teritoriu de mulţi kilometri nu va mai sta între noi.

Este ca şi cum prietenii mei stau chiar în inima mea şi văd tot ceea ce se întâmplă acolo, şi mi se face ruşine de actele mele meschine împotriva lor. Apoi, ies pur şi simplu din vasele corporale şi mi se pare că nu este o altă realitate în lume în afară de prietenii mei şi de mine. Apoi, chiar şi „eul” este anulat şi este scufundat, amestecat în prietenii mei, până când stau şi declar că nu există nicio realitate în lume – numai prietenii.

Scrierile lui Rabash, Vol 2, Scrisoarea Nr. 8

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed