Doar doua zile au mai ramas pana la Conventia Mondiala Zohar

Intrebare: Conventia Mondiala Zohar incepe in doar cateva zile. In legatura cu aceasta, multi oameni ne-au scris despre diferite obstacole care ii impiedica sa vina si despre teama lor si sovaiala care a aparut dintr-odata. Ce poate fi facut in legatura cu asta?

Raspuns: Daca o persoana are o oportunitate sa vina la intalnirea noastra, niciun motiv nu poate sa-l impiedice sa o faca. El trebuie sa vina chiar daca asta implica cheltuirea unei sume importante de bani sau sacrificarea timpului de concediu. Nu pot sa-mi imaginez ce poate fi mai important decat petrecerea a catorva zile impreuna. Este o pura investitie spirituala.

Nu realizam cum o asemnea uniune intre oameni ne impinge spre progresul spiritual. Acum noi experimentam impietrirea inimii si primim o portie aditionla de egoism. Si asta este excelent! Aceasta este exact starea din care trebuie sa actionam.

De aceea trebuie ca cineva sa fie constient de motivul pentru care nu poate veni. Aici se afla liberul lui arbitru de a avansa spiritual sau nu. Doar daca cineva este inchis in inchisoare si nu poate iesi de acolo, atunci este posibil sa inteleg ca nu poate veni.

Oamenii ma intreaba: Dar daca am studiat Kabbalah doar de 2-3 saptamani si nu exista niciun grup in apropierea mea, nu este prea devreme pentru mine sa vin? Chiar daca o persoana aude de Kabbalah doar gasind sau auzind despre conventia noastra, tot merita sa vina. Cine stie ce se va intampla cu el maine? Cel putin a reusit sa dobandeasca ceva in viata sa.

Din cea de a treia parte a Lectiei zilnice de Kabbalah 3.05.10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed