Îndeplinirea principiului garanției reciproce

233Influența mea asupra prietenilor care trec prin Kli-ul comun (Adam) se întoarce la mine. În această întoarcere către mine, există și efortul meu de a mă ridica deasupra sinelui, dorința de a fi în credință mai presus de rațiune și în garanție reciprocă pentru ceilalți.

Există deja niște dorințe cu intenții și eforturi, ca și cum am începe să organizăm un Partzuf spiritual. Există o restricție și o lumină reflectată atunci când nu-mi doresc nimic pentru mine însumi, ci doar pentru prietenii mei și, în funcție de eforturile mele, primesc de sus forțele dăruirii și conexiunii.

Și, deși nu ni se pare o acțiune spirituală specială, toate elementele Partzuf-ului, structura sufletului, au deja loc în acesta. Treptat, toate acestea se vor dezvolta și vom vedea în noi înșine, în prietenii noștri, în Kli-ul nostru comun și în întreaga umanitate cum totul se instalează în noi și se transformă.Prin urmare, implementarea regulii „credinței deasupra rațiunii” este cea mai importantă. Iar garanția reciprocă (Arvut) este concepută pentru a contribui la îndeplinirea acesteia și pentru a ne conduce la o stare în care vom fi cu toții conectați împreună. Un singuratic nu va putea niciodată să realizeze o singură acțiune spirituală dacă lângă el nu se află cel puțin încă un prieten de a cărui evoluție îi pasă.

Noi nu ne putem trage singuri de păr afară din mlaștina în care ne aflăm. Nu putem decât să-i ajutăm pe ceilalți și, prin ceilalți, pe noi înșine, și astfel unii pe alții. De aceea, acest principiu se numește „garanție reciprocă”.

Se spune că numai prin îndeplinirea garanției reciproce față de întreaga omenire, vom conduce în mod consecvent și gradual întreaga lume la corectare și la revelarea lumii superioare în fiecare persoană.

Din Convenția internațională „Ne ridicăm deasupra sinelui nostru” 1/9/22, „Lucrăm în Arvut” Lecția 6

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed