Nimic nu este creat în zadar

229Cu toții provenim dintr-o singură dorință care a fost spartă. Prin urmare, niciunul dintre noi nu are un sentiment de totalitate, înțelegere, dorință pentru starea corectă și pentru a fi împliniţi de Creator.

Scopul nostru, munca noastră, este să combinăm în interior toate dorințele într-o singură dorință comună numită Adam (om) din cuvântul „Domeh” (similar cu Creatorul). Atunci vom deveni cu adevărat ca El. În măsura asemănării noastre cu Creatorul, ne vom apropia, ÎL vom simți și ÎL vom înțelege până la unificarea completă cu El.

Și toate acestea se realizează doar prin contopirea dorințelor, intențiilor și a tot ceea ce avem în fiecare dintre noi și în noi toți împreună. Mai mult, atât calitățile și dorințele bune, cât și cele rele sunt necesare pentru a atinge cel mai înalt obiectiv. Astfel, acest obiectiv ne va obliga treptat să folosim toate calitățile noastre.

Nimic nu este creat în zadar sau pentru a dăuna sau a răni. Cele mai rele și mai dăunătoare calități ale noastre rămân pentru mai târziu. Și când vom avea puterea și înțelegerea cum să lucrăm cu ele, vor începe să apară și vom ști deja să lucrăm corect cu ele și le vom transforma în calități bune.

Studiem acest lucru în înțelepciunea Cabala, începând cu faptul că realizăm o restricție (Tzimtzum) și apoi ne corectăm și dobândim calitatea Bina (dăruire). Atunci pur și simplu ne ridicăm deasupra dorințelor noastre egoiste și nu vrem să le folosim. Ne detașăm într-un fel de ele, ne îndepărtăm și nu vrem deloc să acționăm cu dorințele noastre, deoarece toate sunt egoiste.

Și atunci, când ne ridicăm deasupra lor și ajungem la calitatea Bina (credința deasupra rațiunii), putem începe să atragem calitatea primirii (Malchut) către calitatea Binei. Începem să ridicăm Malchut la Bina. Și apoi, în acele calități ale lui Malchut pe care le putem ridica la Bina, vom primi lumina Hochma care vine de la Keter – lumina superioară – primind de dragul dăruirii.

Drept urmare, toate calitățile noastre cele mai egoiste, teribile și cele mai urâte trebuie treptat corectate. Datorită lor, putem să simțim pe deplin Creatorul și să fim siguri că nimic nu a fost creat în zadar și că totul are sens, scop și beneficiu. Totul depinde de pregătirea pe care o facem pentru utilizarea lor.

Dar cel mai important lucru acum pentru noi este măcar să ne ridicăm oarecum deasupra egoismului, să facem o restricție asupra utilizării lui și să ieșim din acest cerc în care ne-am născut, ne-am dezvoltat și suntem acum, dintr-o conexiune internă cu umanitatea egoistă. Acest lucru este posibil doar dacă ne agățăm de un grup în care există alte valori, proprietăți, calități și obiective.

Nu pot crea măreția scopului în mine de unul singur. Nu există nici un mijloc pentru asta! Poate mi se pare că sunt capabil să fac asta, dar nu o voi realiza în practică. Prin urmare, am nevoie de opiniile și sprijinul prietenilor mei, pentru că eu sunt doar o dorință egoistă.

 Convenţia Internaţională “Ne ridicăm deasupra sinelui nostru” 1/6/22 Obţinând măreției scopului de la prieteni”, Lecția 4

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: