O delicata afectiune a unui suflet sensibil

Am facut o treaba buna! In urmatoarele zile, saptamani, luni ne va deveni mai clar ce pas substantial am facut. Niciodata inainte nu s-au ridicat astfel de intrebari si nu s-a vorbit atat de deschis despre unificare, care a fost tema recentei conventii. Chiar de prima data, ne-am strans asupra esentei corectiei, intelepciunea Cabalei si sufletul nostru.

A fost o schimbare radicala, si niciodata nu vom mai la fel ca inainte. Acum suntem reciproc conectati, dar trebuie sa lucram din ce in ce mai mult, pana cand vom vedea cum Creatorul ne umple cu fiecare minut si tot cosmosul, inclusiv aceasta lume care este impregnata cu Lumina Superioara, si in care noi locuim.

Exista un timp al darurii si exista un timp al primirii. Daruirea  de Sus exista si trebuie sa se manifeste singura; tot ce avem nevoie este doar putin mai multa sensibilitate ca sa simtim cum Creatorul umple lumea, aerul dintre noi, intreaga realitate. Putin mai multa agerime, entuziasm, receptivitate si deschidere catre ceilalti si vom vedea ca traim o revelatie.

Cred ca toata lumea va vedea ca este posibil, ca nu este nici o fantezie. Mai mult, devine adevarat datorita eforturilor individuale in cautarea si gasirea Creatorului.

Incearca sa iti folosesti empatia. Ce este credinta? Credinta este senzatia de a darui. Cartea Faith si Recumbence spune „credinta este o predispozitie delicata, proprietatea unui suflet delicat si sensibil”. Este ceea ce avem nevoie: o rafinata aplecare a unui suflet emfatic.

Trebuie sa ajungem sa simtim ca Forta Superioara este prezenta cu adevarat intre noi. Este ca si atunci cand incercam sa vedem ceva si cand in sfarsit reusim sa captam o licarire devenim convinsi ca exista si suntem surprinsi de faptul ca nu am putut sa o vedem pana acum. Daca mai arunci inca o privire fara sa o captezi din nou, data viitoare iar devine greu sa o gasesti, dar cel putin acum stii ca este reala.

Greu este sa o vezi prima data. Trebuie sa ne potrivim vederea sau chiar bataile inimii.
Din Lectia 8, Congresul Mondial de Cabala 2010, 11/11/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: