Pierdut în prieteni

Am început să ne pregătim pentru congres acum mult timp, acum multe luni. Acum, trebuie să încercăm să facem astfel ca obiectivul congresului să fie chiar în fața ochilor noștri.

Scopul este simplu. Nu există nimic în lume, doar adunarea dorințelor într-un întreg. Asta trebuie să vedem în fața noastră. O facem noi sau forțăm Lumina Superioară să o facă.

Dacă noi căutăm să trăim această stare astfel încât să se realizeze cu adevărat între noi, atunci va veni cu adevărat. Asta depinde de voința noastră și doar de ea. Apoi, în lumea întreagă, va exista un sentiment care se va răspândi de la noi ca valurile.

Toată lumea știe deja că totul depinde numai de El. Am studiat de mai multe ori în timpul lecției că percepția noastră asupra lumii, sentimentul lumii, este rezultatul viziunii noastre interne asupra lumii. Baal HaSulam o numește ”reflecție interioară”.

Deci, trebuie să îndreptăm viziunea noastră interioară, aspirația, astfel încât să vedem un întreg din noi toți, și asta depinde de toată lumea. La urma urmei, fiecare dintre noi este un univers separat. Dacă îl imaginăm în acest mod și ne susținem reciproc atunci, în mod natural, va exista o suprapunere corectă și împreună, vom aduna forța necesară de aspirație care va produce o manifestare clară a acestei stări. Asta este ceea ce vă doresc.

Mulți din prietenii noștri din diferite țări și regiuni s-au adunat aici. Este foarte bine pentru că asta face un Kli divers. Asta dă forță aspirațiilor noastre reciproce.

A te pierde în această societate este adevărata fericire. Dacă o persoană aspiră la asta, ea simte că se pierde și că începe să danseze în bucuria uniunii prietenilor, așa cum scrie Rabash în scrisoarea sa. A dispărut atât de mult încât nu simțea nimic, doar pe ei. Dacă ne pierdem în această societate comună, vom începe să simțim, prin ea, starea pe care dorim să o simțim: această unitate, această Malchut.

Cred că putem să o facem. Nu văd obstacole. Este suficient să conectăm ceea ce este în noi.

Din Congresul de la Sankt Petersburg, Lecția de pregătire 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed