Puncte în inimă latente

Întrebare: Fiecare dintre noi avem rude și prieteni care ne sunt dragi și care încă nu și-au manifestat interesul pentru spiritualitate. Ne pasă mult de ei și intenționăm să îi ridicăm din suferință; merită să le trezim punctele în inimă?

Răspuns: Este adevărat, fiecare dintre noi are multe rude și prieteni cărora cu iubire le-ar explica cu ce ne ocupăm. Posibil să îi ajute și pe ei. Cel puțin, le-ar lumina interesele din viață și ar gândi diferit față de probleme și necazuri. Totuși, știm cu toți că este o sarcină foarte dificilă să le explicăm asemenea lucruri oamenilor care nu le înțeleg. De ce este așa?

Metodologia noastră se aplică numai acelora care au trezită aspirația către scopul creației, aceia cu așa numitul ”punct în inimă”. Fiecare îl are. Cabaliștii moderni de zi vin din primul Cabalist: Adam. Înainte ca Adam să se nască, pentru mii de ani, numeroase generații au avut un punct în inimă latent. Adam a fost primul om din această lume al cărui punct în inimă s-a trezit. Înainte, fiecare generație a avut puțini oameni ale căror puncte în inimă nu dormeau.

Atunci când sufletul unei persoane (dorința interioară) se maturizează (coace), el începe să exploreze ”De ce am nevoie de această viață? Pentru ce? Poate ar trebui să las în pace toate astea? Sau în final să descopăr ce face ca viața să merite să fie trăită?

Asemenea întrebări apar în toată lumea, dar în diferite măsuri. Fiecare om, în special în copilărie, se întreabă: ”De ce trăiesc oamenii?” Mai târziu în viață, rutina de fiecare zi suprimă această întrebare și oamenii uită de ea.

În zilele noastre, vedem că datorită crizei și diferitelor probleme, întrebarea despre menirea vieții să împrăștie la milioane de oameni în jurul lumii. Totuși, oameni încă restricționează căutarea întrebând: ”Cum pot scăpa de durere?” Cum pot scăpa de durere nu cum pot merge înainte.

Cu toate astea, vedem în aceste zile milioane de oameni care au un punct în inimă. Uitați-vă cât de mulți studenți sunt în jurul lumii și câți oameni sunt care studiază și nici măcar nu îi știm. Ei nu au încă o dorință de a ne contacta, de aceea sarcina noastră este de ai trata cu blândețe și niciodată să nu îi împingem prea mult, să găsim materiale potrivite pentru ei.

Cred că împrăștierea metodologiei noastre, împreună cu materialele pe care le-am creat pentru 99% din populația lumii, va conduce gradual oamenii înainte și va ajuta mulți dintre ei (milioane!) să descopere punctul din inimă. Alți vor urma în mod simplu; vor avansa în principal pentru că ei tind să scape de durere cumva.

Sunt sigur că trebuie să căutați materiale interesante și să le dați prietenilor. Dacă vedeți că vorbele nu ajută, atunci nu vorbiți. Materialele printate sunt mult mai persuasive. Încercați-le. Fiți răbdători! Personal, nu știu cum să mă adresez acelor oameni care nu caută răspunsuri la aceste întrebări. De ce trebuie să îi forțăm? Trebuie să le spuneți oamenilor ceva ce sunt dispuși să audă.

Din lecția 1 de la Congresul din Vilnius 3/23/12,

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: