Sarbatoare Anticipata

Intrebare: Zilele astea, in timp ce anticipam Mega Congresul Kabbalah, am inceput sa ma simt ca un copil care abia asteapta o sarbatoare de vacanta. Ce inseamna asta?

Raspuns: Ne aflam in pragul revelatiei dorite. Este o actiune foarte serioasa care ar putea sa aduca niste schimbari incredibile. Daca vrem sa patrundem in lumea spirituala, adica sa revelam Creatorul intre noi, putem obtine asta, numai in dorintele noastre unificate.

In timpul celor trei zile de congres, vom incerca sa ne apropiem unii de altii si sa ne conectam dorintele in una singura. Daca vom continua sa aspiram sa experimentam totul intr-o unica dorinta colectiva, vom intalni starea pe care au primit-o oamenii la Muntele Sinai: de a deveni ca un singur om cu o singura inima. Daca facem asta, Torah – Lumina care ne-a creat si ne-a divizat si care vrea acum sa ne uneasca si sa ne ridice la Creator – ne va fi revelata!

Noi nu vom fi capabili sa ne unim pe noi insine, dar daca toti cei care participa la congres tanjesc cu adevarat la unitatea intr-o singura dorinta pentru Creator, atunci vom putea atrage Lumina asupra noastra. Unitatea noastra poate fi temporara sau poate fi reala si poate duce la corectarea caderii in pacat.

Dorintele unite se numesc Suflet (Adam) si Lumina care este revelata in ele, este Creatorul, Bo-Reh (din ebraicul Bo– vino si Reh– vezi).  Asta inseamna ca am venit si am obtinut o asemenea calitate a unitatii, in care Il gasim pe Creator.

Din punctul meu de vedere, asta este foarte posibil. De aceea, vad congresele ca fiind ceva foarte important. Daca, in orice caz, unificarea completa nu este obtinuta de aceasta data, nu voi fi deznadajduit. Stiu cat de aproape aduc aceste reuniuni oamenii si nu am nicio indoiala ca dupa un numar de astfel de actiuni, Creatorul Insusi ni se va revela oricum.

Nu exista un mijloc mai bun pentru a accelera progresul nostru. Un astfel de atac, al oamenilor uniti intr-o singura dorinta valoreaza sase luni de studii meticuloase, zilnice. De aceea sunt asa de emotionat si plin de speranta ca vom obtine ceea ce ne dorim.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Kabbalah 23.07.10, Articolul Intelepciunea Kabbalah si Esenta ei

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed