Si a fost seara, si a fost dimineata – Ziua Mega Congresului

Intrebare: Cum putem avea grija, in timpul Congresului, sa nu uitam ca Lumina ne influenteaza, daca lucram in mod corect, ca intunericul este parte integranta a muncii, si ca grupul este cel ce ne retine in perioada de intuneric ?

Raspuns: Inainte de un asa mare Congres, precum si prin experienta noastra, in cateva zile, in timpul si dupa acesta, individul trece prin diverse stari: urcari si coborari. Acesta ar trebui sa fie fericit ca au loc schimbari in el. Si, cu cat mai rapide si mai intense sunt aceste schimbari, cu atat mai bine.

Grija noastra ar trebui sa fie numai la unirea cu ceilalti, in loc de a cauta in noi insine si a analiza sentimentele noastre. Ar trebui sa incercam in mod constant sa fuzionam cu domeniul comun, si sa ne plasam pe noi insine sub influenta grupului, fara rationamente suplimentare.

Sa punem deoparte, acum, toate discernamintele inteligente. Congresul nu este momentul de a sta singur intr-un colt si sa verifici ce inseamna o stare sau alta. Altfel, mai mult vom vorbi, decat actiona. Intr-un astfel de moment, actiunile sunt de cea mai mare importanta, dupa cum este scris: Vom face si vom auzi!

La Congres, totul depinde de cat de mult te incluzi in grup, ca un copil mic, care se afla printre adulti. El nu gandeste cu capul sau, el vrea doar sa-i imite. Ei rad – eu rad. Cand ei plang, eu plang. Daca ei asculta, eu ascult. Si fac acest lucru pentru ca vreau sa primesc inspiratie de la ei! Atunci nu va mai conta cine este incepator si cine are cunostinte si experienta; care este mic, si care este mare. Doar incearca sa te incluzi in mediul inconjurator, si vei simti cum vei primi forta daruirii, deasupra ratiunii tale.

Din partea 1 Lectia zilnica de Kabbalah 21.07.10, Si a fost seara, si a fost dimineata

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed