Temelia scării spirituale

Evoluția spirituală a unei persoane începe prin faptul că se uită complet pe sine și se află cu întreg spiritul, mintea și emoția sa, cu dorința de a gândi despre grup, ca un tot unitar.

În plus, aceasta nu depinde de grup în sine, ca în exemplul lui Rabbi Yossi ben Kisma.

Persoana se topește în el și începe să-l vadă în adevărata lui formă. Aparent, nu este un grup și nu sunt prietenii ei, cei cu care petrece mult timp împreună, nu. Ea vede o adunare de mari cabaliști, un suflet. S-ar putea ca ei să nu-și dea seama; apoi ea descoperă deja asta în ei, deoarece totul depinde de caracteristicile noastre personale prin care vedem lumea.

Astăzi, este ca atunci când privim lumea fizică, presupunem că este așa cum o vedem. Din momentul în care schimbăm caracteristicile noastre, vedem mai degrabă, o societate și un mediu complet diferite și prietenii noștri vor fi vizibili la un alt nivel, într-o formă diferită.

Prin urmare, o astfel de persoană nu cere de la mediu, ea acordă mereu prietenilor săi prezumția de nevinovăție, fără critică: ei au dreptate, ei cred, absolut, în scop și ea justifică tot ceea ce fac ei. Esențial pentru ea este, simplu, a se neutraliza și a le da lor tot ce se poate, toată energia sa, toată vitalitatea sa. La acest nivel, ea intră în grup și îl vede spiritual. Cu siguranță, în funcție de eforturile sale, Lumina Înconjurătoare o influențează, corectează calitatea unei persoane, o ajută și ea începe să vadă o lume complet diferită în locul vechiului mediu, pentru realizarea corecției. Iată cum se întâmplă.

Prin urmare, această muncă și intenția față de ea, devine o temelie pentru scara spirituală. După aceasta, coborâri și urcări au loc.

Coborârile și urcările vieții normale nu interesează persoana –  familia, munca și tot restul – ea trebuie, cu siguranță, să organizeze totul în măsura în care este necesar pentru existența sa fizică, deoarece acestea nu se vor termina atunci când va începe spiritualitatea sa.

Acest lucru rămâne, deoarece toate ascensiunile noastre încep de aici, vom cădea din nou, la nivelul acestei lumi, ne vom ridica spre viitorul nivel spiritual și vom cădea în starea egoistă a acestei lumi. Și iată, aceasta este de 125 de ori. Este mult mai complicat și dificil.

De aceea, insist mereu asupra faptului că lucrul cel mai dificil este primul nivel, atunci când persoana este capabilă a se detașa de sine pentru prima oară și a intra într-un grup, ca și cum s-ar pierde, ca și cum ea nu există. Nu îi este teamă, este fericită de asta, se descoperă sub o formă diferită, sub forma întregului grup. În interior, ea descoperă numai legătura reciprocă între prieteni, care este numită Creator, care se găsește între ei și ea este amestecată (se pierde) în această rețea de legături reciproce. Este ceea ce numim adeziunea la Creator.

În măsura evoluției spirituale a persoanei, mai multe opoziții, contradicții, coborâri și îndoieli apar. Și, din nou, ea se ridică deasupra lor, în stări ca cele prin care suflete mari, elevii lui Rabbi Shimon au trecut, care erau gata să ardă reciproc, în cenușa focului urii.

Și aceasta a fost prima condiție a acestui nivel înalt, în care ei s-au regăsit. Adică, înainte de a putea începe munca spirituală, au avut o stare de început, ca aceasta.

Prin urmare, urcările și coborârile sunt necesare. Grație lor, ne ridicăm schimbând ego-ul în dăruire și în iubire. Și, tot timpul, cu cât ego-ul nostru devine mai mare, cu atât putem atinge un mai mare respect între noi, mai presus de această ură, care este pentru a descoperi nivelurile superioare și mergem înainte.

 

Din congresul St Petersburg, 13.07.2013, Lecția 4

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed