Timp nepotrivit, loc nepotrivit

Întrebare: Ai putea să ne spui despre prima ta întâlnire cu lumina și experiența de ieșire din tine însuţi? Te rog spune-ne ce clarificări și gânduri ai avut în acea zi.

Răspuns: S-a întâmplat atunci când conduceam către o lecție cu profesorul meu. Era o zi ploioasă, ploua cu găleata. La jumătatea drumului, mașina s-a blocat.

Era ora două dimineața, într-un loc pustiu, cu nimeni prin preajmă. Cine ar ieşi pe o astfel de vreme? M-am oprit. Nu era nimic ce puteam face. Am ieșit din mașină, am deschis capota, dar s-a făcut chiar şi mai rău, ploaia a inundat motorul. După cum s-a dovedit, carburatorul mi-a crăpat. Blestemându-mă pe mine însumi și pe întreaga lume, m-am întors în mașină și dintr-o dată, brusc, din toată această disperare, L-am simtit pe Creator.

Serios! Nu glumesc. Este o poveste adevărată. Desigur, înainte și după această situație, am experimentat diferite senzatii ca voi toţi. De ce aduc acest exemplu? Pentru că acest tip de întâlnire se întâmplă, de obicei, la un moment și loc  total nepotrivite si se pare ca nu este legată de condiția noastră internă.

Trecem printr-un proces de acumulare care dureaza destul de mult timp, în funcție de inspirația noastră, de starea anterioară, și de numeroase alte condiții; apoi se întâmplă în noi. De regulă, se întâmplă fără nici o agitație externă. Pentru asta, nu trebuie să medităm și nici nu trebuie să avem unele senzații specifice.

Atunci când ar trebui să se întâmple, se va întâmpla. Cu toate acestea, ar trebui să continuaţi să lucraţi sistematic.

Din Convenția de la Sankt Petersburg 12.07.13, Lecția 1

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: