Trei nivele intr-un grup

Suntem de obicei, pe unul din cele trei nivele, în legatura cu prietenii nostri

1. Cand prietenul si grupul sunt mai mari decat noi, cu alte cuvinte, consideram prietenii si grupul ca fiind mai sus decat noi, cu scopul de a simti maretia lor;

2. Cand prietenii si grupul sunt sub noi;

3. Atunci cand ne sunt egali;

Cand privesc prietenii si grupul ca fiind mai mari decat mine, ma pun  pe mine intr-o stare incat sunt capabil sa invat de la ei, sa primesc de la ei orice au, asa cum cineva mai mic invata de la cel mia mare decat el. Ei sunt capabili sa ma influenteze. Eu primesc energia lor, puterea si emotia.

Daca eu ii percep ca fiind mai mici decat mine, atunci sunt in masura sa transmit mai departe ca cineva mai mare catre cineva mai mic.

Am un anumit tip de comunicare cu ei in orice caz, fie atunci cand primesc de la ei maretia scopului lor, sau cand le transmit maretia mea fata de scopul lor, credinta mea in maretia scopului, importanta unitatii. Si toate acestea sunt in scopul de a atinge o stare de egalitate. Si atunci vom fi cu adevarat prieteni.

Profesor – Prieten

In cazul in care sunt deasupra mea, ei sunt profesorul meu. Atunci cand sunt sub mine, ei sunt studentii.  Si numai atunci cand suntem egali suntem prieteni. Acesta este modul in care ne coordonam gandurile in ceea ce priveste grupul. Si vad mereu: unde pot adauga, ce pot primi, si cand pot deveni perfect egal cu ei.

Comparatia trebuie sa fie intotdeauna scopul. Si starea de a fi mai jos sau mai sus este stadiul in care ma adaptez pe mine in raport cu relatia cu ei.

Din lectia 2 de la Congresul de la Vilnius 3/23/12,

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: