Vreau sa trec de Machsom!

Intrebare: Cand trecem Machsom (bariera care ne separa de spiritualitate), o vom face impreuna sau fiecare cand ii vine randul?

Raspuns: Machsom este o potentiala granita. Daca aspir sa ma unesc cu prietenii si din separarea dintre noi doresc sa ajung la cea mai mare apropiere, daca incerc cat de mult pot sa anihilez aceasta distanta, dar nu sunt in stare sa o fac si atunci fac apel la Creator, Lumina si trec prin Machsom. Cu alte cuvinte egoul meu ramane, dar doresc sa ma ridic deasupra lui in ciuda faptului ca la stadiile precedente nu am dorit in mod special asta si am acceptat prezenta sa in mine.

In acest fel a fost inainte de Machsom. Totusi, dasupra lui, exista doua forme de conectare: „sa daruiesti pentru a darui”, nivelul lui Bina si „sa primesti pentru a putea darui”, nivelul lui Hochma si Keter.

Unde atunci realizez Machsom? Fac asta in conectarea dintre noi. In ea eu nu sunt subiectul actiunilor noastre externe in ceea ce priveste pe fiecare si expresia placerilor personale. Aici, am nevoie sa lucrez doar inauntru.

Trebuie sa simt abilitatea interioara sa ma leg de ei  in interiorul meu, in dorintele noastre, astfel incat toate scanteile daruirii sa se conecteze impreuna. Cu cat mai repede incep sa imi doresc asta, trec Machsom. Totusi, toate atributele noastre egoiste raman. De fapt, nu ne-am corectat egoul, ci ne-am ridicat deasupra lui, dorindu-ne sa unificam dorintele noastre pentru spiritualitate, proprietatea de a darui.

Daca scanteile noastre sunt legate impreuna, formeaza un vas pentru Lumina Hassadim (Milei) pentru ca astfel de vase deja au atributul de Hafetz Hesed. Asta este atunci cand persoana incepe sa perceapa  Lumina Superioara conducand peste tot ceea ce exista acolo.

Sub Machsom, aceasi Lumina de Sus umple intreaga realitate, dar noi nu o percepem. Cand punctele noastre din inima incep sa se conecteze, intr-o legatura, densitate, concentrare intre ele incep dintr-o data sa simt Lumina care trece prin toate. Totusi, scanteile au „gasit” deja Lumina si devin „etalonul” sau.

Suntem acum in aceasi conditie, si nu avem nevoie sa mergem intr-o alta dimensiune sau galaxie.Lumina sta intre noi, dar noua ne lipseste sensibilitatea petru asta, un organ al perceptiei. Cu cat mai aproape inimile noastre ajung, cu atat mai mult vor descoperi Lumina care se afla intre noi. Ajugem la asta prin daruirea reciproca si dorinta de a avea loc.

Din Lesson 2, Congresul Mondial de Kabbalah 2010, 11/9/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: