Copiii universului, partea a opta

Astăzi studiem natura doar prin prisma forței de primire, care este atributul nostru primar. Întotdeauna doresc să primesc ceea ce îmi este benefic. În acest fel îmi conduc viața și tot așa sunt; aceasta este gândirea mea conștientă și inconștientă, nu am un alt fel de raționament.

Totul se datorează faptului că m-am născut în urma evoluției naturii inanimate, vegetale și animale. Fiecare parte a materiei aspiră să se diferențieze și să se clasifice în cel mai eficient mod, rezistând la tot ceea ce-i poate dăuna și sprijinindu-se pașnic, cât mai apropiat și mai sigur pe celelalte părți. De aceea, eu trebuie să am grijă tot timpul cum să obțin ceea ce îmi este necesar în cel mai bun, sigur și plăcut mod, în comparație cu ceilalți.

Acest atribut este tipic tuturor formelor de materie inclusiv maturii vegetale, care se îngrijește în mod pasiv. La nivelul vegetal este utilizat deja mediul înconjurător: organismele produc substanțe folositoare folosind solul, consumă oxigen sau bioxid de carbon, etc.

În organisme au loc procese metabolice, ele știu cum să folosească mediul pentru a se dezvolta pe seama acestuia. Creaturile de la nivelul animal cresc nu numai datorită mediului inanimat, dar și al celui vegetal și animal. Animalele se hrănesc cu plante și cu alte animale.

În același timp, toate organismele se dezvoltă și se înmulțesc, având ca fundament dorința originară de a se apăra de tot ceea ce le este dăunător și a se apropia de ceea ce le este benefic. Aceasta este esența forței egoiste de primire care se găsește în fiecare creatură.

În ceea ce privește omul, el a reușit să facă toate acestea, mai mult decât oricare alt nivel. El se bucură atunci când ia din resursele alocate altora, chiar dacă nu are nevoie de ele, pentru că astfel el se simte cel mai important din lume. Omul dă la o parte și se îndepărtează de tot ceea ce poate să-i facă rău și păstrează aproape doar ceea ce-i aduce beneficii. El nu-și evaluează poziția după tiparul mediului său înconjurător ci după întreaga lume, din toate timpurile.

Eul uman este foarte dezvoltat iar percepția sa, viziunea asupra lumii, este înrădăcinată în programul său intern. Indiferent ce percep cu simțurile mele, eu voi vedea doar ce vreau și nu ce se petrece de fapt în realitate.

Nu acord nici o atenție lucrurilor care nu aparțin existenței mele corporeale, dorinței mele de a primi. Lucrurile neutre, care nu îmi sunt nici dăunătoare și nici utile, nu se află în câmpul meu vizual. Pur și simplu nu le pot identifica.
Din programul KabTV “A New Life” 3/2/14

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: