Copiii universului, partea a zecea

Întrebare: Ați afirmat că până acum am studiat natura într-o manieră limitată, subiectivă, bazându-ne studiile pe eul nostru care limitează orice cercetare.

Aceasta înseamnă că nu ar trebui să inventăm noi telescoape, microscoape sau acceleratoare de particule, ci ceva total diferit de acestea. De ce fel de instrument avem nevoie pentru a studia universul?

Răspuns: Avem nevoie de un nou program pentru umanitate. Natura ne-a făcut egoiști și, din acest punct de vedere, nu ne deosebim de regnul animal. Am inventat în plus doar niște scule și instrumente, avem acum și bombe atomice, precum și diverse alte arme, în locul bețelor. Prin evoluție, am avansat în aceeași direcție.

Dar, dacă vrem într-adevăr să părăsim bula noastră și să nu mai fim precum un viermișor care trăiește în interiorul unei ridichi amare pe care o consideră a fi lumea întreagă, trebuie să acordăm mai multă atenție și să alocăm mai multe eforturi în scopul însușirii celei de-a doua naturi. Trebuie să încercăm să ne programăm de la început în acea direcție în care cele două tipuri ale naturii să fie integrate în noi: atât vechea noastră natură care primește, cât și noua natură care dăruiește și dă mai departe.

Atunci vom vedea cu adevărat cealaltă jumătate a universului, a lumii, chiar a lumilor, vom înțelege deasemenea motivul pentru care se întâmplă totul. Prin studiul naturii dăruirii vom înțelege și ne vom asuma rădăcina noastră și planul acesteia. În caz contrar, dacă rămânem înăuntru, nu vom descoperi și nu vom afla nimic despre noi, continuând să ne perfecționăm jucăriile noastre mecanice și tehnologice și nimic mai mult.

Noul nivel este tehnologia internă personală, fără artificiile dibace pe care le-am creat din egoism. Este o metodă de dobândire a puterii dăruirii și este o parte din natură pe care trebuie doar să ne-o însușim, să o internalizăm, pentru a alcătui un sistem de percepție paralelă în noi.

ÎntrebareCum ne va afecta acest proces zi cu zi?

Răspuns: În primul rând, vom descoperi cum și pentru ce trebuie să trăim, cum să ne îmbunătățim viața. Universul în sine își are originea în aceste două forțe și, stabilind cooperarea reciprocă a acestor două sisteme de dăruire și de primire din interiorul său, noi ne ridicăm deasupra lor, până la gândul care a creat universul. Astfel ne ridicăm, în fapt și nu doar simbolic, la starea eternă, infinită.

Vorbind la modul general, ne dezvoltăm oricum în direcția acestei descoperiri. Nu este vorba doar despre motivul suferințelor noastre și înțelesul vieții noastre amărâte, ci despre motivul bazic, inițial, despre scopul acestuia. Doar universul este capabil să ne dea un răspuns, atunci când ne ridicăm deasupra atracției egoiste care, pentru moment, este simbolizată de planeta noastră, de Pământ.

Întrebare: În ce domeniu de activitate ne putem dezvolta corespunzător forțele de dăruire din interiorul nostru? În ceea ce privește relațiile mele cu universul sau cu ceilalți oameni?

Răspuns: Este vorba despre relațiile cu ceilalți oameni, pentru că ele constituie cel mai dezvoltat subiect. Doar prin cooperare mutuală și interacțiunile cu ei îmi pot dezvolta o a doua natură.

Aceasta îmi permite să descopăr noi lucruri în univers.Când ies din mine, văd o dimensiune diferită, prin prisma forței dăruirii, în care spațiul își pierde înțelesul. Privesc lumea de deasupra materiei.
Din programul KabTV “A New Life” 3/2/14

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: