Singurul sistem superior de educație

Dacă nu cerem dorințe corectate, atunci Creatorul tot ne va revela dorințe, însă ele vor fi cele corupte în conformitate cu cererea noastră coruptă.

La fel ca atunci când un copil cere mamei sale ceva nenecesar și chiar un pic dăunător. Ea îi dă un pic din ceea ce cere, astfel încât copilul este convins că cererea lui este greșită, nu e bună și trebuie schimbată.

Așa îl învață, iar aceasta este felul corect de a învăța. Până la urmă, mama nu îi spune copiluli direct, susținând categoric: “Nu, nu ai voie asta!” Ea spune: “Vrei să-l primești? Am să îți dau un pic ca să te fac să simți că nu este bine și să înțelegi că ceea ce te sfătuiesc este mai bine pentru tine”.

În această formă, mama învață copilul că ea înțelege mai bine ce este bine pentru el și că el ar trebui să asculte sfatul ei în viitor. Dată viitoare va ști ce să ceară.

Încearcă să tratezi copii tăi și pe tine în acest fel și vei învăța și înțelege cum ne tratează Creatorul. Toate acestea se vor dezvălui în fața ta că un singur sistem superior de educație în conformitate cu care Creatorul ne învață. Tora este concepută pentru a ne educa să fim creaturi exaltate, eterne și perfecte și, cel mai important, conectate.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 10/13/20, “Bereshit

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: