Un câmp de forță al iubirii și bunătății

Shamati 1: Este scris, nu este nimeni în afară de El. Asta înseamnă că nu este nicio altă forță în lume care să aibă abilitatea să facă ceva împotriva Lui.

Există o singură Forță Superioară care guvernează întregul univers. Și ceea ce omul vede, că există lucruri care reneagă Înalta Casă… în alte cuvinte, nouă ni se pare că sunt multe forțe opuse care operează în lume, care se doboară una pe alta și că este posibil cineva să primească ajutor de la o forță pentru a se opune alteia, folosind aceste puteri multiple …motivul este că asta este voia Lui.

Aceasta singură forță, care are puterea totală, vrea ca noi să devenim atât de confuzi în multitudinea de forțe, dorințe, tipuri și calități, astfel încât, din această dezordine să începem să adunăm noi înșine singura forță. Ni se pare că această viață are multe fețe și este complexă, dar trebuie să o aducem la o singură dorință, un singur scop și o singură forță care operează.

Este similar cum învățăm copiii, dându-le exerciții în care ei trebuie să asambleze și să repare ceva care este spart, nefinisat sau incomplet. Trebuie să-l corecteze și să-l completeze ei singuri. Așa trebuie să acționăm în fiecare moment al vieții noastre.

Ni se pare că este foarte dificil să lucrăm din greu și să facem eforturi în viață, dar dacă facem doar un singur lucru în spatele tuturor acțiunilor materiale – dacă completăm Forța Superioară pentru a vedea că El este singurul care acționeză, atunci nu vom avea nevoie să facem nimic altceva!

Lucrăm într-o lume materială pentru a produce multe lucruri, dar în realitate noi fugim de rezolvarea singurei, micii probleme: de a discerne faptul că în spatele tuturor acestor probleme, detalii, gânduri și discernăminte, există o singură forță care stă în opoziție cu mine. Sunt eu și El și între noi au fost construite toate aceste decorații care mă induc în confuzie, astfel încât prin ele îmi voi găsi calea spre el și voi simți că ele vin la mine de la El! Asta se numește clarificare. Dacă în orice moment al vieții mele, orice aș face, fie că vorbesc cu cineva, cineva mă atacă sau, din contra, cineva se apropie de mine cu intenții bune, sau ceva se întâmplă cu sănătatea mea, banii, starea mea la muncă sau în familie, dacă în spatele fiecărei întâmplări încerc să-l descopăr pe Creator, atunci voi începe să unesc totul într-o singură rețea, ca și cum aș face o broderie. Voi începe să văd și să descopăr acest sistem al conexiunilor: Programul Său și atitudinea față de mine prin toți acești oameni și toate aceste situații posibile ale vieții.

Voi înțelege deodată ce s-a întâmplat în trecut și voi începe să văd ce îmi va face El în viitor. Ușor, El mă lasă să văd ce trebuie făcut prin probleme variate, învățându-mă ca pe un copil mic. Trebuie să accept această viață numai ca o căutare a Lui – să îl caut și să îl găsesc. După toate eforturile pe care le fac, trebuie întotdeauna să văd că nu este altcineva în afară de El și că totul vine numai de la El!

Asta trebuie să se întâmple într-o asemenea măsură încât atunci când sunt în cea mai dificilă și neplăcută situație, atunci când ajung la epuizare și dezamăgire totală și sunt complet incapabil să o atribui Creatorului, eu totuși încep să o îndrept către Creator și să caut motivul pentru care mi se întâmplă și de unde vine. Apoi descopăr cât de minunat este…

Încep să trag toate componentele ale imaginii generale în ordine și deodată descopăr că El a pus totul la cale numai pentru binele meu, să mă ajute să obțin revelații noi! În final descopăr că totul din jurul meu este o rețea interconectată a atitudinii Lui către mine prin întregul univers și prin toate Lumile Superioare. Sunt înconjurat de un câmp de forță al iubirii lui și eu sunt în centru. Asta se numește revelația Creatorului către creaturi.

Din lecția 7,Convennția Mondială de Cabala 2010, 11/11/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: