“Ȋn ce fel va fi lumea diferită, atunci când se va vindeca de COVID 19?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Ȋn ce fel va fi lumea diferită, atunci când se va vindeca de COVID 19?

Răspândirea încăpățânată a coronavirusului schimbă fața planetei, întrerupându-ne rutina și țesând o nouă imagine, una profundă pe care nu o înțelegem cu adevărat.

Credem că ne vom relua stilul de viață pre-coronavirus: ne vom trezi dimineața, ne vom îmbrăca, vom gusta băutura obișnuită de dimineață și vom face aceiași pași prin terenul nostru urban cunoscut, în lumea noastră plină de  mall-uri, magazine, cafenele și restaurante.

Cu toate acestea, am început să realizăm că poate am exagerat importanța consumului materialist în viețile noastre pre-coronavirus.

După ce am fost „condamnați” la o viață în care să avem doar necesitățile, începem să punem la îndoială excesele în care ne-am angajat anterior:

  • Vor reveni viețile noastre la „normalul” pe care îl știam înainte de coronavirus, sau își vor asuma o formă nouă?
  • Încheierea erei coronavirusului va deschide o cutie a Pandorei plină de cumpărături și călătorii îndelung așteptate, de care ne-a lipsit această perioadă, sau ne vom elibera de vechile poveri și vom primi un nou început?

Foto de Ross Findon pe Unsplash

Acum avem timp să tragem adânc aer in piept și să ne gândim la aceste întrebări.

Într-un fel sau altul, va trebui să ne obișnuim să stăm în casele noastre, poate chiar să lucrăm de acasă și să ne liniştim puțin.

De asemenea, poate vom ieși din această perioadă cu o adaptare a atitudinilor noastre reciproce. De exemplu, am putea lua exemplu de la coronavirus, faptul că nu face discriminări între persoane cu statut diferit, deci nu ar trebui să facem nici noi astfel de discriminări.

Cu toate acestea, pentru a realiza adevăratele sale implicații asupra vieții noastre și a numeroaselor schimbări mentale și emoționale, va fi nevoie de timp.

Pe de o parte, avem șansa de a decide dacă modul în care ne-am trăit viața trebuie revizuit, pentru a fi mai bine echilibraţi cu natura, dar chiar dacă ajungem la o astfel de decizie, calea de a face acest lucru este neclară.

În această conjunctură, putem folosi în mod optim această perioadă unică, învățând principiile lumii interconectate și interdependente în care trăim.

Ar fi înțelept să folosim acest timp pentru a ne mări conștientizarea că trăim într-un singur sistem, un univers integral, în care noi, oamenii, suntem împletiți cu viaţa minerală, vegetală și animală care ne înconjoară.

Suntem părți ale naturii interdependente și în același timp, natura noastră proprie – natura umană – este centrată pe sine, dorind să se bucure individual, în detrimentul oricui și să se bucure de orice poate apuca.

În timp ce fiecare încercăm să ne servim propriul interes, existăm într-un sistem interdependent. Este ca și cum am trage fiecare de aceeași funie care ne conectează și, făcând acest lucru, ajungem cu toții pe jos.

Interdependența ne închide din afară, iar egocentrismul nostru apasă din interior împotriva interdependenței și astfel izbucnește între ele o criză.

Criza pe care o trăim acum nu se datorează coronavirusului, ci dezechilibrului nostru cu natura, lipsei unei conexiuni pozitive între noi.

În conexiunile noastre cu ceilalți, natura noastră egoistă încearcă în mod constant să-și servească propriul beneficiu, deasupra beneficiului celorlalți. Pentru a atinge echilibrul cu natura, a depăși coronavirusul și a ne proteja de viitoare pandemii și de alte crize, trebuie să învățăm cum să dezvoltăm conexiuni pozitive, deasupra ego-urilor noastre înnăscute, care încearcă în mod constant să primească tot ceea ce este de dorit numai pentru propriul beneficiu.

Astăzi, fiind izolați unul de celălalt de constrângerile de distanțare fizică și izolare la domiciliu, avem ocazia să învățăm principiile vieții într-o lume interconectată și interdependentă.

Prin urmare, ar trebui să ne preocupăm cum să folosim această perioadă pentru a realiza relații pozitive, atente și sănătoase și cum să dezvoltăm o atmosferă care ne inspiră să dăruim celorlalți, pentru beneficiul lor, să ne gândim la ei mai mult decât la noi înșine.

Deși poate părea înfricoșător să punem mâna pe celălalt capăt al bățului și să ne gândim la alții mai mult decât la noi înșine, dacă consideraţia și responsabilitatea reciprocă ar fi o valoare de frunte în societatea noastră, atunci cu toții am primi un sentiment cu totul nou de siguranță, încredere si fericire pe care nu le-am experimentat niciodată.

Natura ne încurajează să creștem în conștientizarea noastră și să devenim integrali, așa cum este ea.

Nu avem nevoie decât să schimbăm relațiile noastre egoiste în altruiste, mutându-ne modus-operandi de la grija pentru propria persoană la grija pentru ceilalți.

Atunci, nu numai că am ieși din coronavirus, dar am intra într-o lume nouă, liberă de problemele acestei vieți. Am fi învăluiţi de o nouă forță de susținere și protecție – propria calitate a conexiunii, dăruirii și iubirii naturii – și am fi ghidați de această calitate pentru a construi o lume perfectă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed