2020 este anul nașterii unei noi umanități

Omenirea își va aminti de anul 2020 ca un an foarte ciudat și neobișnuit. A căzut peste noi ca o lovitură și ne-a oprit complet toată viața. Viața se desfășura conform rutinelor stabilite în legătură cu munca, divertismentul și călătoriile; adică cu utilizarea maximă a egoismului uman.

Dintr-o dată, a venit o astfel de lovitură precum coronavirusul și nu ne-a mai permis să ieșim din casă, să călătorim în jurul lumii sau să ne distram. Teatre, cinematografe, parcuri, restaurante, baruri, toate s-au închis. Coronavirusul a întrerupt cursa vieții în care priveam unii la alții și încercam să ținem pasul unii cu alții.

Asta nu înseamnă că am avut o dorință firească de a merge la un bar, la un cinematograf, la un teatru sau să călătoresc. Cu toate acestea, m-am uitat la ceea ce fac ceilalți și am copiat, în virtutea dorinței mele naturale de a nu fi mai rău decât alții – un sentiment de turmă. Dar cine conducea această turmă? Oameni care au bani și putere, care vor să ne trimită la concerte, baruri, restaurante și în excursii în diferite părți ale lumii, pentru a câștiga bani de la noi.

S-a terminat acum și nu vom mai fi niciodată la fel.

Chiar dacă se pare că am putea reveni la vechiul mod de viață, nu va funcționa. Chiar dacă ar fi să mergem într-o călătorie, nu ne-am putea bucura de ea așa cum am făcut înainte. Am merge la un restaurant sau la un bar și am vedea că nu mai este la fel, că este cumva ceva stricat și ridicol.

Și așa va fi peste tot. Natura ne crește și ne învață să avem o atitudine diferită față de viață, de resursele naturale și de societatea umană. Treptat, ne dăm seama că epidemia de coronavirus din 2020 a fost o perioadă unică care a dat naștere unui nou tip de umanitate.

Anul 2020 a fost ca și cum ai conduce o mașină fără volan sau frâne.

Cum putem prelua controlul volanului din nou? În primul rând, trebuie să înțelegem că coronavirusul nu a fost în mâinile omului, ci a venit de sus. Acesta este motivul pentru care totul s-a întâmplat instantaneu, fără să ne întrebe. Forța superioară și puterea naturii ne-au presat din toate părțile și au reformatat întreaga viață umană într-un mod nou.

2020 a fost poarta către o lume nouă în care vom trăi în conformitate cu noi valori. Va fi important pentru noi să învățăm cum să ne apropiem unul de celălalt, să devenim intimi și să aflăm scopul vieții noastre și semnificația lor. Încă trebuie să trecem și să realizăm aceste lecții. Nu simțim încă legătura specială care a apărut între noi. Acesta va fi un nou tip de umanitate care va fi legat de noi relații între ele, precum și cu natura.

Va fi o viață bună. Este necesar să percepem această lovitură ca medicament, deoarece este scris că „loviturile Creatorului vindecă”. Vindecarea are loc deja și are succes.

Din emisiunea de pe KabTV „Lumea”, 27.12.2020

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed