Adu lumea la echilibru

Întrebare: Ce semnificație practică are faptul că discutăm despre echilibrarea întregii naturi, dacă eu nu mă pot influența nici măcar pe mine, ca să nu mai spun de toată umanitatea?

Răspuns: Noi trebuie să învățăm să ne influențăm pe noi înșine, să evocăm influențele corecte ale luminii superioare, forțele pozitive ale naturii și astfel să compensăm pentru toate stările ei negative. Chiar și o singură persoană poate compensa pentru absolut toate stările, inclusiv pe tine și pe toți ceilalți. Așa că în niciun caz nu poți să spui că nu poți să o faci. Fiecare dintre noi poate.

Desigur, tu poți spune: “Sunt miliarde de oameni în lume. Chiar și dacă fac ceva, va fi o parte dintr-un miliard care va da nimic.” Asta este greșit! Omul este capabil să aducă toată umanitatea la echilibru. Și așa ar trebui să acționeze. Înțelepciunea Cabala spune asta în multe surse.

În particular, în articolul “Iubirea de Dumnezeu și iubirea de om”, Baal HaSulam scrie: Astfel, fiecare Mitzva pe care un individ o face afectează întreaga lume… fiecare Mitzva pe care individul o face în fața întregului pământ este plină de cunoaștere, dezvoltă lumea astfel încât să ajungă la asta.

Este spus, “Și un păcătos distruge mult bine”, deoarece prin păcatul pe care îl face, el reduce greutatea pe scală, … Prin asta el întoarce lumea înapoi.

Rezultă că orice persoană printr-o singură acțiune violează armonia lumii sau o corectează.

Prin urmare, în niciun caz nu ar trebui să neglijăm contribuția pozitivă pe care toată lumea o poate face pentru a echilibra lumea.

Acum suntem într-o stare specială când am aruncat imensul sistem global în afara echilibrului atât de mult că începe să emită viruși. Adică din starea sa fără echilibru, nu mai poate să se compenseze pe sine în niciun fel, decât prin eliberarea microsistemelor biologice dăunătoare. Prin urmare, noi trebuie să înțelegem că nu a rămas nimic pentru noi decât să ne luăm în mod serios responsabilitatea de a aduce sistemul la echilibru.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei” 3/15/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: