“Antisemiţii pandemiei indică Israelul” (Times Of Israel)

The Times of Israel a publicat noul meu articol “Antisemiţii pandemiei indică Israelul

Oamenii reacționează la ceea ce îi doare cel mai mult, iar antisemiţii nu fac excepție. Un răspuns global la pandemia de coronavirus, care continuă să facă ravagii cu peste 50 de milioane de cazuri la nivel mondial, aparent nu este prioritatea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a ONU. În loc să evalueze un răspuns global la problemă, a petrecut patru ore valoroase din adunarea sa generală, dându-și seama de supărarea sa: Israelul. O doză similară de ură a fost injectată de antisemiţii care acuză evreii din spatele companiilor responsabile de noile vaccinuri Covid-19 că încearcă să controleze lumea și să profite de pe urma pandemiei.

Peste un milion de oameni au murit din cauza Covid-19 pe întreaga planetă. După luni de pandemie, virusul continuă să se răspândească necontrolat, carantina a fost reînnoită în mai multe orașe din întreaga lume, economia globală se destramă, sistemele educaționale funcționează neregulat și fiecare domeniu al vieții oamenilor a fost afectat. Deci, cum este posibil ca principala preocupare a națiunilor membre ale OMS să fie condamnarea națiunii evreiești pentru „condițiile de sănătate din teritoriul palestinian ocupat, inclusiv Ierusalimul de Est și Golanul Sirian ocupat”?

Dacă ar căuta fapte reale referitoare la cei descriși ca neprimind serviciile de îngrijire a sănătății, ar descoperi că, de fapt, presupusele victime primesc îngrijiri medicale mai bune în Israel decât în orice țară arabă. Deci, există vreo logică în spatele acuzării Israelului, din nou și din nou? Nu există, deoarece antisemitismul este un sentiment irațional.

Teoriile conspirației și calomniile împotriva evreilor nu sunt noi, sunt doar reaprinse. Faptul că întreaga comunitate științifică a lucrat neîncetat pentru dezvoltarea unui nou vaccin împotriva virusului mortal a alimentat doar acuzațiile antisemite.

Expertul medical de vârf al Moderna, compania farmaceutică din spatele unuia dintre noile vaccinuri Covid-19, este Dr. Tal Zaks, un om de știință israelian, și Dr. Albert Bourla, un evreu de origine greacă și CEO al Pfizer, care este responsabil pentru un alt vaccin împotriva coronavirusului. În Grecia, un ziar a publicat o serie de articole care îl acuză pe Dr. Bourla de intenții asemănătoare nazismului din spatele descoperirii științifice și de a câștiga milioane de dolari din pandemie, în coordonare cu Israelul.

Lumea are o boală: antisemitismul care reapare în special în vremuri de pericol. De ce este așa? Pentru că oamenii simt că evreii dețin o calitate esențială pentru a rezolva necazurile lumii. Atacând evreii, ei ridică de fapt națiunea evreiască pe culmi, făcȃndu-i răspunzători pe amândoi oamenii de ştiinţă pentru probleme și, în același timp, recunoscându-i drept cei capabili și împuterniciți să repare o planetă în durere.

Chiar rolul națiunii evreiești, întemeiat pe principiul „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”, este să conducă drumul către realizarea unității și spre recuperarea echilibrului în natură, care s-a pierdut ca urmare a indisciplinelor noastre, relațiilor umane egoiste și egocentrice. Încă din vremea lui Avraam, evreii au fost primii oameni care au identificat și înțeles legile naturii, nevoia de a trăi într-o societate bazată pe responsabilitate reciprocă.

Pe măsură ce natura întărește conexiunea umanității și mai multă ură iese la suprafață între oameni, este timpul să învățăm cum să realizăm conexiunea noastră crescândă în mod pozitiv, cum să ne unim deasupra separării tot mai mari. În ultimele luni, nevoia de unitate a devenit pronunțată. Pandemia de coronavirus ilustrează necesitatea responsabilității reciproce și a considerației pentru restabilirea și menținerea unei sănătăți bune, iar diviziunea socială în creștere demonstrează nevoia de unitate.

Dacă nu reușim să progresăm spre unitate peste propriile noastre diferențe ca națiune evreiască, vom continua să evocăm ura asupra noastră și oamenii ne vor acuza din ce în ce mai mult că suntem rădăcina problemelor lumii, așa cum vedem acum și cu coronavirusul.

Cu cât ne dăm seama mai repede că unitatea noastră va avea un efect pozitiv în toată lumea, cu atât mai repede vom realiza că tratăm antisemitismul la rădăcina sa. Unindu-ne, ne îndeplinim rolul în lume, de a readuce echilibru în forțele dintre umanitate și natură.

Dacă ne dăm seama de rolul nostru și inițiem unitatea dintre noi, vom vedea nu numai că antisemitismul se diminuează, ci și, dimpotrivă, ne putem aștepta la iubire și respect pentru un popor evreu care radiază un exemplu pozitiv de unire, către lume. Atunci nu ar exista niciun motiv pentru care cineva să urască evreii, deoarece oamenii ar ști să se unească, iar oamenii uniți nu se urăsc unii pe alții sau pe cei care arată calea unității lor ca singurul remediu al durerilor umanității.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: