Atingem paradisul în timpul vieții din această lume

Întrebare: Plăcerea conexiunii nu pare prea tentantă. De ce? Conform piramidei dorințelor, lucrurile ar trebui să stea exact invers.

Când spui că toată lumea va sta în cercuri și va socializa, sună ca o glumă. De exemplu, în anecdotele despre ceruri și iad se spune că iadul este bun, viața este dezlănțuită, pe când în paradis, totul este pastoral, detașat: calm, extaz, „spiritualitate.” De ce stau așa lucrurile?

Răspuns: Aceasta nu este și ideea noastră de ceruri și iad. Din punctul de vedere al cabalei, paradisul este conexiunea universală a umanității și realizarea ei din interiorul forței imense, unificate a naturii, numită Șhina. Iată ce spune versul: „Cei drepți stau (adică sunt într-o stare de Katnut, de micime), și fiind uniți se bucură de Shina (strălucirea unității, a perfecțiunii, a universalității naturii).” Acesta este momentul de maximă plăcere pe care îl poate simți creația.

Nu încerc să ademenesc pe nimeni. Lasă oamenii să trăiască și să se bucure de ce au.

Dar vreau cel puțin, să explic adevăratul punct de vedere pe care oricine îl poate înțelege în timpul vieții din lumea aceasta. Îi stă în putere să o facă. Și eu i-l ofer.

Întrebare: Natura a făcut în așa fel încât oamenii să nu se simtă ademeniți de astfel de oferte?

Răspuns: Desigur. Pentru ca noi să venim aici în mod conștient, să cerem, să întrebăm și să investim în revelarea realității.

Din emisiunea KabTV “Era post-coronavirus,” 4/23/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: