“Ca nou membru pe Quora, cum ar trebui să fac față comentariilor de ură pe Quora?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Ca nou membru pe Quora, cum ar trebui să fac față comentariilor de ură pe Quora?

Ar trebui să fii recunoscător pentru răspunsurile lor, că ceea ce scrii îi atinge. Înseamnă că aveți un anumit nivel de conexiune, deși este negativ pentru moment.

Cu toate acestea, ar trebui să încerci să înțelegi de ce gândesc ei așa cum o fac și, de asemenea, să nu te concentrezi pe cine are dreptate sau greșește, ci pe care este în cele din urmă adevărul.

Adevărul este un concept complex, deoarece o persoană poate susține o opinie crezând că este adevărul, dar o examinare a surselor acelei opinii ar putea foarte bine să dezvăluie că, de fapt, nu este adevărul.

Prin urmare, ar trebui să ne sprijinim reciproc în accentuarea unei căutări sincere a adevărului. Opiniile noastre ar avea atunci mai puțină importanță decât întrebările despre locul în care existăm de fapt și despre ceea ce s-ar putea întâmpla cu noi în timp ce suntem aici.

Acest lucru se datorează faptului că astăzi stăm în picioare pe fundații șubrede, descoperind de la o zi la alta cât de fragili suntem. Fie că este vorba de coronavirus sau de multe alte probleme de sănătate, bani, relații sau vreun dezastru neprevăzut care ne-ar putea afecta într-un moment dat, problemele de astăzi pot afecta orice persoană din orice loc și de orice rasă, vârstă, sex și clasă.

Epoca noastră actuală se caracterizează printr-o interconectare și interdependență globală în creștere. Astfel, am fi înțelepți să examinăm măsura în care suntem conectați și cum am putea realiza pozitiv conexiunile noastre. De asemenea, am fi înțelepți să acordăm prioritate unui astfel de control, deasupra bătăliei pentru cine are dreptate sau greșește pe baza nivelului nostru actual de înțelegere a noastră și a lumii.

De asemenea, am fi înțelepți să căutăm cum să lăsăm deoparte mânia și acuzațiile și să lăsăm bunul simț să ne ghideze către o zonă mai neutră în care personalitățile și emoțiile noastre sunt secundare unei căutări de fapte despre ceea ce se întâmplă în viața noastră, lumea si natura. Ar fi similar cu modul în care oamenii de știință desfășoară cercetări, încercând să elibereze ancheta de bagajele emoționale.

Dacă ne-am putea sprijini reciproc pentru a ne concentra atenția asupra acestui tip de direcție neutră, eliberându-ne de tendințele de a ne balansa într-un fel sau altul, atunci am pune piciorul pe o cale orientată mai optim spre adevăr.

Astfel, doresc tuturor putere să ne ridicăm deasupra diviziunilor și diferențelor dintre noi și să observăm circumstanțele din exterior, atât cât este posibil. Dacă dezvoltăm sprijin reciproc pentru a ne vedea viața dintr-un punct de vedere neutru, deasupra emoțiilor noastre, vom putea apoi să ne energizăm viața cu un sentiment reînnoit de speranță. O nouă perspectivă mai unificată s-ar deschide către noi și am vedea că obiectivul nostru comun, al unei unităţi mai mari, deasupra urii și a divizării, merită să fie atins de toți.

Imagine de Markus Spiske pe Unsplash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: