“Când lupți împotriva simptomului, cauza continuă să lovească” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinCând lupți împotriva simptomului, cauza continuă să lovească

Natura are un mare simț al umorului: aşa cum umanitatea a început să lanseze vaccinurile, la fel natura a produs două noi tulpini ale coronavirusului, una probabil în Marea Britanie și una în Africa de Sud. Ambele tulpini se răspândesc rapid, iar medicii nu sunt încă siguri dacă vaccinurile sunt eficiente împotriva lor. Dar la ce ne putem aștepta? Încă de la începutul acestei pandemii, am avertizat că nu Covid-19 este problema; este un simptom al unei probleme mult mai profunde, care provine din relațiile umane înrăutăţite. Când lupți împotriva simptomului, nu este de mirare că agentul patogen te lovește în continuare. Strategia actuală este la fel de inteligentă cu a avea o țeavă care curge și încercarea de a sigila apa în loc să închideți robinetul.

Din când în când, natura ne va lovi în continuare, până ne vom da seama că virușii, erupțiile vulcanice, războaiele, vărsarea de sânge sau incendiile forestiere nu sunt adevărata problemă, ci noi, umanitatea suntem singura problemă a lumii. Când întrebăm cum să ne corectăm în loc de orice altceva pentru noi înșine, vom începe să vedem câteva rezultate pozitive ale eforturilor noastre.

Cauza principală care se află în spatele tuturor dezastrelor, traumelor și a oricărei alte afecțiuni imaginabile, este propriul nostru egoism. Aceasta este ceea ce distruge lumea în care trăim, inclusiv pe noi înșine. Ori de câte ori ni se spune că egoul nostru este problema, o negăm cu furie, dar acest lucru nu o face mai puțin adevărată. O negăm, deoarece ego-urile noastre nu vor să se confrunte cu adevărul, că ele sunt problema. Dar până nu o vom face, necazurile doar se vor înrăutăți.

Și aici apare o altă problemă: lumea nu va ști cum să se ridice deasupra egoismului până când oamenii din Israel nu îi vor arăta calea. În prezent, noi evreii arătăm exact opusul; ne certăm între noi și nu arătăm altceva decât diviziune. Când antisemiţii ne învinovățesc că am provocat toate problemele, nu mă pot abține să nu fiu de acord cu ei. Noi, care am devenit o națiune când am fost de acord să ne unim „ca un singur om cu o singură inimă” și care am fost numiți imediat după aceea să fim „o lumină pentru națiuni”, nu reflectăm altceva decât întunericul diviziunii și al separării în locul opusului, așa cum am fost meniţi să fim.

Poate că ei nu își dau seama, dar antisemiţii nu ne urăsc din cauza modului în care îi tratăm; ne urăsc din cauza modului în care ne comportăm reciproc. Când proiectăm ura pe care o simțim unul pentru celălalt, ea se răspândește în întreaga lume și îi face pe oameni să se urască și să sară unul la gâtul celuilalt. Când rivalii se întorc în cele din urmă împotriva evreilor, nu pentru că sunt în căutarea unui țap ispășitor, deși țapul ispășitor poate avea ceva de-a face cu asta, este în principal pentru că ei simt cu adevărat că sunt în război din cauza noastră, deși nu pot explica în ce fel am instigat asta. Cu toate acestea, intuiția lor este corectă: dacă am fi fost uniți, în loc să fim divizați, am fi proiectat unitate în loc de diviziune, iar restul lumii ar fi, de asemenea, în pace.

Când omenirea nu este în pace, când națiunile luptă pentru superioritate, ei folosesc toate mijloacele de care dispun pentru a o atinge. În acest proces, ei exploatează oamenii, resursele naturale, poluează Pământul și îl epuizează ca și cum nu ar exista un mâine. Dar, în cele din urmă, ne distrug viitorul. Acum am ajuns la viitor; am ajuns într-un moment în care exploatarea umanității a devenit atât de împovărătoare încât natura nu o mai poate suporta. Acum ne împinge înapoi și nu se va opri până nu ne schimbăm. Cu cât presăm mai mult natura, cu atât ea ne va împinge mai mult înapoi și oamenii obișnuiți vor suferi consecințele.

Cu toate acestea, dacă poporul Israel își împlineşte rolul și schimbă cursul, de la zeflemea la coeziune, întreaga lume își va schimba cursul împreună cu Israelul. Când se va întâmpla acest lucru, nu vom avea nevoie de vaccinuri; propriile noastre relații ne vor proteja de rău și nu doar de viruși, ci de toate celelalte nenorociri cauzate de dezbinarea noastră. Am ajuns la un punct în care putem vedea în mod viu cum nivelul de scindare din Israel și, ulterior din umanitate, are impact asupra intensității și frecvenței dezastrelor din întreaga lume. Acum nu mai rămâne decât să-l arătăm în continuare până când lumea se va convinge și vom fi gata să luptăm împotriva ego-urilor noastre, care ne separă și astfel ne omoară.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed