“Care sunt efectele pozitive ale crizei COVID-19?” (Quora)

Michael Laitman, din Quora: Care sunt efectele pozitive ale crizei COVID-19?

Beneficiile ecologice aduse de ordinele de izolare la domiciliu emise în întreaga lume, includ scăderea semnificativă a nivelului de poluare și a emisiilor de dioxid de carbon. Un alt impact pozitiv major al crizei COVID-19 este întreruperea interacțiunilor noastre egoiste supradimensionate, exploatatoare și manipulatoare. Criza a pus capăt diviziunii sociale profunde și relațiilor internaționale tensionate, care ne-ar fi condus la un război mondial.

Deasemenea, primind ordin să rămânem acasă, avem timp să ne liniștim ieșind din obișnuita noastră cursă de șoareci, să reconsiderăm lucrurile importante din viață și să învățăm, dintr-o perspectivă mai profundă, modul de funcționare al naturii. Astfel putem ieși din această criză într-o stare mai bună.

Ȋn esență, dacă folosim această perioadă pentru a ne îmbunătăți conștientizarea faptului că suntem părți ale unui singur sistem al naturii, interconectat și interdependent, aceasta ar avea ca rezultat un impact pozitiv imens, atât asupra noastră, cât și asupra naturii în general.

Criza COVID-19 ne pune tuturor în faţă o problemă comună globală. Este astfel un exemplu al modului în care interconectarea și interdependența naturii se revelează între noi, oamenii.

Ar fi înțelept să învățăm de la natură, să ne adaptăm gândurile, atitudinile și relațiile umane la modul integral în care operează natura.

Dacă eşuăm în folosirea acestei perioade și nu ne îmbunătățim calitatea conexiunilor noastre, ne putem aștepta ca natura să răspundă cu alte lovituri. Poate fi vorba de o intensificare a pandemiei actuale sau de alte dezastre naturale.

Principiul afirmă că noi, nivelul uman din cadrul naturii, trebuie să ne asumăm forma interconectată și interdependentă a naturii în cadrul atitudinilor și relațiilor noastre reciproce. Astfel putem, experimenta o existență armonioasă și pașnică.

Avem libertatea de a alege să facem un salt.

Natura noastră umană egoistă care dă prioritate beneficiului personal înaintea bunăstării altora, ne împiedică să apreciem avantajele naturii integrale.

Tot ea este cea care ne-a determinat să creăm o societate care funcționează atunci când fiecare parte a sa încearcă să profite de toate celelalte. Cu toate acestea, așa cum vedem odată cu debutul pandemiei de coronavirus și a altor crize din lumea noastră, o astfel de dezvoltare egoistă a atins limita.

Natura încearcă acum să ne trezească nevoia de a face un pas suplimentar în dezvoltarea noastră: să practicăm relații pozitive, de susținere, încurajare și grijă în locul celor prin care ne raportăm negativ unul la celălalt.

Cu toate acestea, deși natura duce calul la apă, oferindu-ne acest șoc global, totuşi ea nu poate face calul să bea. Suntem obligați să facem saltul de la relațiile negativ-egoiste la cele pozitive și reciproce, exercitându-ne libera alegere.

Acest lucru devine posibil dacă studiem modul în care funcționează natura ca un sistem complet integral. La fel trebuie să acționăm și noi, pentru a atinge și a menține echilibrul în acest sistem.

În esență, trebuie să ajungem într-o stare în care ne pasă de ceilalți în aceeași măsură în care ne pasă de noi înșine.

Dacă folosim astfel momentul în care suntem izolați în casă, pentru a ne îmbunătăți conștientizarea principiului unificator al naturii și a-l implementa în relațiile dintre noi, vom vedea efecte pozitive de anvergură ale crizei COVID-19. Vom observa o schimbare către o stare complet nouă și armonioasă în rândul omenirii, pe care nu am mai experimentat-o niciodată.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed