“Carnea cultivată nu ne va salva” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinCarnea cultivată nu ne va salva

Acum o săptămână, revista Food & Wine a dezvăluit ştirea că își va face debutul în restaurant carnea de pui crescută în laborator. Conform ştirii, „Carnea de pui cultivată a fost aprobată pentru vânzare în Singapore. Acum, se îndreaptă spre primul său restaurant comercial”.

Sunt cu totul pentru asta. Orice lucru care îi ajută pe oameni, este bun, și ce este mai util decât asigurarea aprovizionării cu alimente și apă? De fapt, în ultimii ani, a existat un aflux de invenții care pot ajuta oamenii să facă față deficiențelor alimentare și de apă. Putem produce apă din umiditatea din aer, putem cultiva legume fără sol, desaliniza apa de mare în apă proaspătă de băut și acum putem produce chiar și carne fără animale.

Pare ca şi cum am învins natura. Dar, în realitate, nu am făcut-o. Natura noastră este cea care dezvoltă aceste invenții minunate și este natura noastră cea care ne va împiedica să le folosim în beneficiul oamenilor. Atât timp cât nu ne schimbăm din cine suntem, viața pe Pământ nu se va îmbunătăți. De fapt, vom merge din rău în mai rău.

Aceste invenții ne permit să nu ne facem griji cu privire la nimic și să ne concentrăm atenția asupra îmbunătățirii societăților noastre, consolidării legăturilor dintre noi și consolidării comunităților noastre. Dar, vom alege să le folosim în acest mod sau vom alege să profităm din ele, la fel cum facem cu vaccinul împotriva coronavirusului? Știm cu toții răspunsul.

Viața pe Pământ poate fi la fel de bună pe cât ar trebui să fie, numai atunci când schimbăm modul în care ne relaționăm unii cu alții; nimic altceva nu trebuie să se schimbe. Oamenii vor fi fericiți numai atunci când vor trăi în solidaritate cu oamenii din comunitatea lor, şi când țările în care trăiesc sunt în pace cu restul țărilor. Răutatea noastră unul față de celălalt este singura cauză a nefericirii, iar singurul remediu pentru necazuri este schimbarea intențiilor noastre de la dorința de a ne exploata sau distruge reciproc, la dorința de a ne ajuta și de a ne susține reciproc. Până când nu ne schimbăm gândurile rele unul faţă de celălalt, apa și mâncarea vor fi doar alte două dezamăgiri pe drumul plin de durere pe care omenirea l-a parcurs încă din zorii timpului.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: