“Ce este ‘oboseala pandemiei’?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: “Ce este ‘oboseala pandemiei’?
Oboseala pandemiei are loc atunci când oamenii sunt epuizați de restricțiile ei pe o perioadă lungă de timp, și devin mai puțin înclinați să respecte regulile de sănătate publică.
Persoanele obosite de pandemie își îndepărtează atenția de la reglementările departamentului de sănătate și, în timp ce diferite persoane simt și reacționează diferit, simptomele includ adesea neliniște, iritabilitate, motivație scăzută și dificultăți de concentrare. Ar putea include, de asemenea, retragerea socială sau schimbarea tiparelor de mâncare și / sau somn.
De asemenea, persoanele care se confruntă cu oboseală pandemiei ar putea reacționa opunându-se în mod flagrant regulamentelor sale: proteste, participarea la petreceri în cafenele, restaurante, baruri și, în general, respingerea distanțării sociale, purtarea măștilor și nivelului recomandat de igienă personală.
Cu toate acestea, în ciuda diferitelor tipuri de oboseală datorată pandemiei, pe care mulți oameni le experimentează pe măsură ce avansăm în aceste perioade de testare, coronavirusul în sine rămâne neafectat. Pe măsură ce neglijența crește, crește și cantitatea de oameni care au fost testaţi pozitiv la virus. Și vedem că oriunde guvernele își relaxează restricțiile de sănătate publică, infectările cresc și ele.
Paradoxul stresant cu care mulți oameni se confruntă astăzi, unde, pe de o parte, nu văd lumina de la capătul tunelului pandemiei, cu cât pășesc mai departe în el și, pe de altă parte, ard în disperare, va conduce tot mai mulți oameni la izbucniri, în rezistență la reglementări.
Oboseala pandemiei ar trebui să servească în cele din urmă pentru a accelera cererea noastră de a încerca noi remedii pentru coronavirus. În loc să fim nerăbdători în așteptarea vaccinurilor, putem încerca să punem în aplicare un remediu care nu prezintă riscuri și care nu ne costă nimic. Înainte de a discuta despre acest remediu, voi face o declarație importantă: acest lucru nu sugerează în niciun caz că nu acordăm atenție recomandărilor de sănătate publică, ci dimpotrivă, în timp ce respectăm în mod riguros reglementările de sănătate publică, putem încerca să punem în aplicare următorul remediu pentru coronavirus: ajustarea atitudinii noastre unul față de celălalt, pentru a gândi pozitiv, considerabil și responsabil unul față de celălalt.
Dacă am putea privi mai adânc în ceea ce a provocat această pandemie, atunci am vedea că atitudinile negative unul față de celălalt creează cel mai mare dezechilibru în natură, ceea ce invită un răspuns negativ din partea naturii. La fel, dacă ne schimbăm atitudinile unul față de celălalt, de la negativ la pozitiv, de la nepăsare și exploatare, la consideraţie și responsabilitate, atunci am intra în echilibru cu natura – iar natura în schimb, ne-ar răspunde pozitiv.
Deci, în timp ce păstrăm distanța fizică unul de celălalt pentru moment, am fi înțelepți să căutăm cum putem deveni mai apropiați în distanța noastră mentală și emoțională. O modalitate practică de a face acest lucru este să ne raportăm la respectarea reglementărilor departamentului de sănătate nu pentru protecția individuală, a fiecăruia, ci dimpotrivă, să respectăm reglementările departamentului de sănătate, păstrând distanța socială și purtând măști etc., pentru a nu-i infecta pe alții. Cu alte cuvinte, dacă toți ne-am gândi doar la „eu” ca la cel care găzduiește virusul și că acum nu vreau să infectez pe nimeni altcineva cu el, atunci am fi pe drumul cel bun, să vedem virusul disparând rapid din viața noastră.
Inversarea concentrării de la protecția și beneficiile personale la protecția și beneficiul altora, deține o putere imensă.
Folosind această perioadă pentru a face îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește preocuparea și responsabilitatea noastră față de ceilalți oameni, vom fi martorii unor efecte extrem de pozitive, care se răspândesc în societatea umană, începând prin asigurarea sănătății reciproce.
Astfel, nu avem nimic de pierdut, ci totul de câștigat; doar să răsucim un mic buton de atitudine între noi, astfel încât să ne raportăm pozitiv, considerabil și responsabil unul față de celălalt, și apoi ne-am îndrepta pe o cale de vindecare, nu numai a noastră personală, ci și a societăţii ca întreg.
https://youtu.be/-0q3sH5YEPU

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: